Antalya’da I. Uluslararası Food Fest kapılarını açtı

"Antalya'dan Dünyaya" mottosuyla gerçekleştirilen I. Uluslararası Food Fest Antalya başladı. Festivalin açılışında açıklamalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Başka bölgelerde tadamadığınız lezzetlere sahip olan güzel şehrimiz, gastronomi alanında da artık adına yakışır bir konumda olacak. Çünkü biz Antalya’mızın her şeyin en güzeline ve en iyisine layık olduğuna inanıyoruz” sözlerini kullandı.  

KÜLTÜR-SANAT 23.09.2022, 17:27 25.09.2022, 08:44
Antalya’da I. Uluslararası Food Fest kapılarını açtı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülebilir tarıma ve yerel gıdaya sahip çıkmanın önemini vurgulamak hedefiyle "Antalya'dan Dünyaya" mottosuyla gerçekleştirilen I. Uluslararası Food Fest Antalya'nın açılışı Karaalioğlu Parkı'nda düzenlendi. 

“Bugün Antalya’mız için çok önemli bir gün” 

Festival kapsamında Ceyda Düvenci, Sahrap Soysal ve Dilara Koçak gibi isimlerin de katılımıyla gün boyunca Antalya mutfağı ve sürdürülebilirlik gibi gastronomiye ilişkin pek çok farklı başlıkta söyleşi ve paneller düzenlenecek. Ayrıca Merlin Labron-Johnson ve René Frank gibi dünya genelinde tanınmış şeflerle workshop'ların gerçekleşeceği festivalin ilk gününde saat 21.00'de ünlü şarkıcı Tuğba Yurt da bir konser verecek. 

Festivalin açılışına Antalyalıların ilgisi yoğun oldu. Festival kapsamında vatandaşlara çorba ve Antalya’nın unlu tahinli kabak tatlısı ikram edildi. Bir diğer bir stantta ise kekik ve zeytin yaprağı ikramı yapıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Antalya’mız için bugün çok önemli bir gün. Yeşili, mavisi, doğası, denizi ve benzersiz güzellikleriyle dünyanın göz bebeği, tarımın ve turizmin başkenti olan Antalya’mızın sanat ve kültürün de başkenti olması konusunda hedeflerimizi tek tek gerçekleştiriyoruz. Bu yıl ilkini yapacağımız Uluslararası Gastronomi Festivalimizde şehrimizin Akdeniz lezzetlerini, Anadolu mutfağı ile harmanlayarak dünya arenasında mutfak kültürümüzü hak ettiği aşamaya getirmek için önemli bir adım atıyoruz. Çünkü Antalya’mızın lezzetlerinde deniz var, güneş var, yüzyıllardır koruduğumuz ata mirası baharatlarımız ve tohumlarımız var” sözlerini kullandı. 

“Antalya’mızın her şeyin en güzeline ve en iyisine layık olduğuna inanıyoruz” 

Akdeniz’in büyülü kokusu, dokusu ve kadim tarihi olduğunu söyleyen Böcek, “Anadolu var, barış, kardeşlik ve sevgi var. Antalya’mız yerel mahsulleri, gastronomisi, 15'e ulaşan coğrafi işaretli ürünü, kültürel ve doğal zenginlikleri ile ciddi bir hazinedir. Antalya’mızı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi dünyanın en güzel kenti yapan da taşıdığı bu değerlerdir. Şehrimize kazandırdığımız Uluslararası Gastronomi Festivali ile üretime, turizm ve ülke ekonomisine katma değer sağlıyoruz. Ülkemizin gıda ve tarım ürünlerinin ciddi bir bölümüne bereketli topraklarıyla ev sahipliğinde bulunan Antalya’mız, meyve ve sebze üretimi ve örtü altı seracılık faaliyetleriyle pek çok ürünüyle de birinci sıradadır. Başka bölgelerde tadamadığınız lezzetlere sahip bu güzel şehrimiz, artık gastronomi alanında da kendisine yakışır bir konumda olacak. Çünkü biz Antalya’mızın her şeyin en güzeline ve iyisine layık olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu. 

“Uluslararası Gastronomi Festivali'ne ev sahipliği yapmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” 

Böcek açıklamalarına şöyle devam etti: 

“‘Antalya’dan Dünyaya’ başlığıyla düzenlediğimiz Uluslararası Gastronomi Festivali'nde Türkiye’den ve dünyadan birbirinden ünlü Mişelin yıldızlı şeflerimizi, gurmelerimizi, turzim ve gastronomi yazarlarımızı, sektörün çeşitli alanlarındaki profesyonellerimizi, yeme içme sektöründeki işletmecileri Antalya’mızda buluşturuyoruz. 3 gün boyunca devam edecek olan festivalimizde hep beraber özenle hazırlanmış özel sofraları paylaşacağız. Mutfağımızın adını dünyaya altın harflerle yazdırma hedefimizde Uluslararası Gastronomi Festivali'ne ev sahipliği yapmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün geleceğe miras bırakma ve yerel ürünlerimize sahip çıkma günüdür. Burada bulunan herkese, misafirlerimize, sevgili Antalyalıların gönüllerince sohbet edecekleri keyifli bir festival diliyorum." 

“Güzel bir festival var, pek çok lezzet denedik” 

Konuşmasından sonra festivalin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta kurdele kesimi yerine tabaklara konulan Antalya’nın lezzetlerinin kapakları açıldı. Festivale katıldığı için büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Ragıb Temel, “Güzel bir festival oluyor. pek çok lezzet denedik. En son da helva aldım. Herkese gelmesini öneriyorum. Yemek türlerinin çoğunu biliyorum. Bu festivallerin devamlı olmasını istiyorum. Her yerden vatandaşımız gelebilir” sözlerini kullandı. 

Festivalin açılış törenine CHP Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lutfi Savaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengin, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, OSB Başkanı Ali Bahar, ATSO Başkanı Davut Çetin, ATB Başkanı Ali Çandır, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Yorumlar (0)