Antalya'da 50 metrelik kumda rekor heykel denemesi

Antalya'da bu sene 17'ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Kum Heykel Festivali yeni sezona "Uzay" temasıyla kapılarını aralarken, alanda 50 metre uzunluğundaki kuma 1 günde "Uzay" teması işlenerek rekor kırmak isteniyor.

KÜLTÜR-SANAT 26.04.2022, 17:37 27.04.2022, 09:13
Antalya'da 50 metrelik kumda rekor heykel denemesi

Lara Halk Plajı'nda bulunan, her sene yerli ve yabancı ziyaretçinin ilgi odağı olan festival, bu sezonda "Uzay" teması ile ziyaretçilerine ev sahipliği yapacak.

Uzaya gönderilen Apollo ve Sputnik gibi çok bilinen roketlerin replikalarının da sergileneceği alanda etkinlik kapsamında, "Apollo 11 ve Neil Armstrong", "Yuri Gagarin", "Mars'ta kolonileşme" ve "Hubble Uzay Teleskobu"nu konu alan kum heykeller için 25 adet kum heykeltıraş, tam10 bin ton kum kullanarak çalışmalara başladı.

Festival alanını gezen vatandaşların, insan ve uzay konusunu işleyen heykellerin yanında, uzay temalı "Star Wars" ve "Star Trek" gibi filmlerden ilham alınarak yapılacak olan heykelleri de görme şansı olacak.

Festivalin konusu: İnsan ve uzay

Festival direktörlüğünü üstlenen Cem Karaca, serginin ana konusunun kum heykellerinden oluştuğunu ve kum heykellerinin bu seneki temasının insanların uzaya ulaşmak için verdiği çabayı anlatacağını söyledi.

Karaca, festival kapsamında Leonardo Da Vinci'ye ait tasarımlarından, ilk insanlı roket denemesini gerçekleştiren Lagari Hasan Çelebi’yle Galata Kulesi'nden uçuş yapan Hazerfen Çelebi'ye ilk kez uçak yapan Wright kardeşlerden Sputnik 1 uydusu, Space X'den Apollo 11’e uzanan insan ve uzay etkileşimini konu alacaklarını ifade etti.

Karaca: 1 Mayıs’ta festivalin kapılarını açmayı düşünüyoruz

Geniş bir çerçevede ziyaretçileri sıkmadan aksine eğlendirerek, uzaya olan ilgiyi anlatan bir temayı işlemek istediklerini ifade eden Karaca, "Uzay ile ilgili çekilmiş uzay filmlerinden kült sahneleri ve kahramanları da canlandırdık. Heykeltıraşlarımız, şu an heykellerin yapımını sürdürüyor. 1 Mayıs tarihi itibarı ile festival çalışmalarını tamamlayıp ziyaretçilere açmayı düşünüyoruz." dedi.

"Guinness rekorlar kitabına adımızı yazdırmayı hakkediyoruz"

Cem Karaca, festival alanında 50 metre uzunluğunda olan 1000 ton kum kullanılarak, rekor denemesi yapacaklarını da ifade etti.

Rekorun 50 metrelik kumda bir günde tema işlenerek gerçekleştirileceğini belirten Karaca, şunları söyledi:

"Heykeltıraşlarımız sabah 9'da çalışmaya başladı ve akşam 7'ye kadar bu heykeli bitirmeyi planlıyoruz. Heykeltıraşlarımızın hepsi şu anda bu çalışmayı yürütüyor. Bir günde en uzun, en hızlı ve en çok kum kullanılarak hazırlanmış olan tema ile Guinness rekorlar kitabına adımızı yazdırmayı istiyoruz. Kitaba adımızı yazdırmayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Bunun ile ilgili hızlı şekilde çekimlerimizi de yapıyoruz. Guinness'e kanıtlarımızı gönderip kısa bir süre de bu rekoru kazanıp Antalya'mızın ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlamış olmak istiyoruz. Biz 25 kişilik bir ekiple beraber bu işi yapıyoruz."

Yorumlar (0)