Anna Kendrick: Filmlerde yan karakter, ama kendine baktıran güzel

Karşımıza, Twillight’ın aklı bir karışık havada ‘Jessica’sı olarak da çıkabiliyor, ricalar yerine getiren Stephanie olarak da… Hollywood’un kimi zaman yan, kimi zamanda yıldızı parlayan rollerine yaklaşan Anna Kendrick hakkında en çok neyi merak ediyorsunuz?

KÜLTÜR-SANAT 04.12.2020, 10:23 06.12.2020, 14:33
Anna Kendrick: Filmlerde yan karakter, ama kendine baktıran güzel

Kimi zaman başrol, kimi zaman yan rol. Ama kabul etmek gereken bir gerçek var ki, her filme ayrı bir renk katmayı başarıyor! Hollywood’un sevilen oyuncularından Anna Kendrick’in filmlerine, hayatına, kariyerine ve daha bir çok bilinmeyen detaylarına hep birlikte bakalım!

9 Ağustos 1985’de Amerika’da doğan Kendrick, muhasebeci bir anne ve tarih öğretmeni bir babanın ikinci ve tek kız çocukları olarak dünyaya geldi. İngiliz, İskoç ve İrlanda kökenli olan Kendrick’in ağabeyi Michael Cooke Kendrick de oyunculuk yapıyor. Ancak Kendrick’in oyunculuğa başlaması, çocukken Broadway müzikalinde oynamasıyla oldu.


 


1998’de ilk sahneye çıkışı “High Society” adındaki Broadway müzikali oldu. Daha ilk projesinde ve 12 yaşındayken, Tony Ödülleri’nde Müzikal dalında “En İyi Öne Çıkan Kadın Oyuncu” dalında adaylık yakaladı. İlk film projesi ise, 2003 yılında “Camp” filmiyle oldu. Todd Graff’in yönetip yazdığı filmde Kendrick, “Fritzi Wagner” karakterine hayat verdi. Bu filmdeki rolüyle de Bağımsız Ruh Ödülleri’nde “En İyi İlk Performans” ödülüne aday gösterildi.


 2007 yılında ise “Rocket Science” filminde Ginny Ryerson karakterini canlandırdı. Ardından bu filmdeki performansıyla Bağımsız Ruh Ödülleri’nde bu kez “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” dalında adaylık yakaladı!
 


 

Alacakaranlık serisi, Kendrick’i kariyerinde önemli bir yere getirdi


2008 yılı, Kendrick için önemli bir romatik-fantastik seri filmin başlangıcı oldu. Stephenie Meyer 'in aynı adlı romanlarından uyarlanan “The Twilight Saga” yani “Alacakaranlık” serisi efsanesinin başlangıcı, bu yıl oldu. Kendrick, serinin ilk filmi “Alacakaranlık” , 2009’da ikinci film “Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay”, 2010’da üçüncü film “Alacakaranlık Efsanesi: Tutulma” ve 2011’de dördüncü film “Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1” filmlerinde rol aldı. Kendrick bu filmlerde, Bella Swan’ın yakın arkadaşı ‘Jessica Stanley’ e hayat verdi. Jessica rolü Kendrick’e iyi bir hayran kitlesi kazandırdı.

2009-2010 yıllarında ise Jason Reitman’ın yönettiği “Up in The Air” yani “Aklı Havada” filmi, kariyerinde önemli bir yere sahip oldu. Hırslı bir üniversite öğrencisi olan ‘Natalie Keener’ a hayat veren Kendrick, bu filmde George Clooney, Vera Farmiga ve  Jason Bateman gibi yıldızlarla başrol oynadı. Performansıyla "komik ve dokunaklı” olarak övgi alan ve içinde bulunduğu her sahneyi yakalaması fark edilen Kendrick bu rolüyle; Akademi, Altın Küre, Sinema Oyuncuları Birliği ve BAFTA gibi önde gelen ödül törenlerinde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” dalında adaylık yakaladı.
2010 yılında “Scott Pilgrim vs. the World” filminde Stacey pilgrim’e hayat verdi. Daha sonra “What to Expect When You're Expecting”, “Pitch Perfect”, “ParaNorman”, “The Voices” gibi filmlerde de oynadı.  Ardından “Into The Woods”, “Digging for Fire”, “Pitch Perfect 2” gibi filmlerde oynamaya devam etti. 

2018 yılında ise  “A Simple Favor” yani “Bir Küçük Rica” filminde, Blake Lively ile başrol oynadı. Filmde  bir anda ortyadan kaybolan bir kadını, ricayla yeniden bulmak için uğraşan Stephanie karakterini canlandırdı. Güzellikte ön sıralarda kendine yer bulabilecek, renkli ve tatlı halleriyle sempatik bir oyunculuk sergileyen Anna Kendrick, bir gün Oscar’a da çok yaklaşacak, biliyoruz…

Yorumlar (0)