Ankara‘da araştırılmış hikayeler, Ankara Film Festivali’nde ödüllendirilecek!

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından, 4-12 Kasım tarihlerinde otuz ikinci kez düzenlenecek olan Ankara Film Festivali, geçtiğimiz yıl vermeye başladığı “VEKAM Özel Ödülü” nü bu yıl da verecek. Başvurular, 15 Eylül’de sona erecek.

KÜLTÜR-SANAT 09.03.2021, 12:19 09.03.2021, 16:10
Ankara‘da araştırılmış hikayeler, Ankara Film Festivali’nde ödüllendirilecek!

Otuz ikinci kez bu yıl düzenlenecek olan Ankara Film Festivali, bu yıl da Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile iş birliği yapacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle ve Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından gerçekleştirilen festival, geçtiğimiz yıl vermeye başladığı “VEKAM Özel Ödülü” nü bu yıl da bir filme verecek.

Ödül, 10.000 TL değerinde

Festival kapsamında verilecek olan “VEKAM Özel Ödülü”, belgesel ya da kısa filmlerin katılabileceği bir yarışma olarak düzenlenecek. Filmlerin görsel ve estetik niteliği kadar, ele aldığı konunun Ankara kent merkezi veya ilçeleri kapsamında bir araştırmaya dayandırılarak kurgulanmış olma durumu ele alınacak. Başvuru sürecinin başladığı festivalde, katılımcıların filmlerini 15 Eylül 2021 tarihine kadar ulaştırmaları istenecek.

Jüri değerlendirmesi sonucunda ise, kazanan filme, 10.000 TL değerinde “VEKAM Özel Ödülü” verilecek. Geçen yıl bu ödülü “Asfaltın Altında Dereler Var” filmiyle yönetmen Yasin Semiz kazanmıştı. Ayrıca ödül kazanan filmin bir kopyası da, VEKAM Kütüphanesi ve Arşivi’nde kaynak olarak değerlendirilecek. Böylece filmin, akademik araştırmalara da açılması planlanıyor. Ankara Film Festivali, 32.yılında 4-12 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek.

Yorumlar (0)