Ankara Film Festivali’ne 32. yılında başvuru alımı başladı!

Dünya Kilte İletişimi Araştırma Vakfı tarafından, 4-12 Kasım tarihlerinde otuz ikinci kez düzenlenmesi planlanan Ankara Film Festivali’ne başvurular başladı! Festivalin yarışma başvurusu, 15 Eylül’de sona erecek.

KÜLTÜR-SANAT 01.03.2021, 12:50 02.03.2021, 16:02
Ankara Film Festivali’ne 32. yılında başvuru alımı başladı!

Bu yıl Otuz ikincisi düzenlenecek olan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle ve Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen “Ankara Film Festivali” film başvurularını almaya başladı. Festivalin Ulusal Uzun Film Yarışması, Ulusal Belgesel Film Yarışması, Ulusal Kısa Film Yarışması, Proje Geliştirme Desteği ve Afiş Tasarım Yarışması’na başvuru alımları, 1 Mart’ta başlayıp, 15 Eylül’e kadar sürecek.

Ulusal Uzun Film Yarışması’nda 13 ödül verilecek!

4-12 Kasım 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan festival, sinemaseverlere kapısını açmayı sürdürecek. Festival kapsamında her yıl düzenlenen afiş tasarım yarışması, bu yıl da düzenlenecek. Afiş yarışması ile yıllık afişini belirleyecek olan festival, duyurulma ve tanıtımda önemli katkı sunacak olan afişin tasarımcısına, 5.000 TL’lik ödül verecek. Festival kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Film Yarışması’nda En İyi Film, En İyi İlk Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu başta olmak üzere toplam 13 dalda ödüller, sahiplerini bulacak.

Kategorilerin para ödülleri belirlendi

Kategoride bulunan “En İyi Film” ödülü 50.000 TL ve Mahmut Tali Öngören “En İyi İlk Film Ödülü” 20.000 TL olarak açıklandı. Ulusal Belgesel Film Yarışması’nda ise En İyi Film ödülünü kazanan filme 20.000 TL ve Ulusal Kısa Film Yarışması’nda En İyi Film ödülünü kazanan filme 10.000 TL ödül verilecek. Festival kapsamında son 5 yıldır Türkiye sinemasının yenilikçi projelerinin değerlendirildiği “Proje Geliştirme Desteği” kapsamında ise, ilk ya da ikinci filmini çekecek sinemacılar arasından “En İyi Proje” seçilecek. Seçine film projesine 30.000 TL’lik destek verilecek. Ankara Film Festivali, 32. yılında sinemaseverlerle buluşmak için can atıyor.

Yorumlar (0)