Ankara Film Festivali, 32. yılında sinemaseverlerle buluşuyor!

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından, 2021 yılında otuz ikincisi düzenlenecek olan Ankara Film Festivali, sinemaseverlerle buluşacak! Festival, 4-12 Kasım 2021 tarihleri arasında düzenlenecek.

KÜLTÜR-SANAT 23.01.2021, 09:58 24.01.2021, 09:36
Ankara Film Festivali, 32. yılında sinemaseverlerle buluşuyor!

32. kez bu yıl düzenlenecek olan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleri ve Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından gerçekleştirilen “Ankara Film Festivali” hakkında detaylar belli olmaya başladı. Festival 32. yılında, 4-12 Kasım 2021 tarihleri arasında düzenlenecek. Film gösterimlerinin her yıl olduğu gibi, Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Türk ve dünya sinemasından en yeni ve seçin örnekleri bir araya getirmeyi hedefleyen Ankara Film Festivali, klasik filmlerden oluşturduğu seçkiyi de beyazperde de izleme imkânını sunmaya devam edecek. Festivalin her yıl düzenlenen afiş tasarım yarışması, tüm tasarım öğrencileri ve sanatçılarına açık olacak. Ayrıca festivalin film yarışma bölümleri olan Ulusal Yarışmalar ve Proje Geliştirme Desteği’ne başvurular ise, 1 Mart 2021 tarihinde başlayacak.

2020-2021 yapımı filmlerin Ankara galaları, festival kapsamında yapılacak

2020 yılında küresel salgın nedeniyle Haziran ayından Eylül ayına ertelenen festival, film gösterimlerini sosyal mesafeye uygun bir şekilde, sinema salonlarında gerçekleştirmişti. 32. yılında da özlenen sinema salonlarında düzenlenmesi planlanan festival, Ankaralılara sinema coşkusu yaşatan ve bugünün yaratıcı sinemacıları için adeta bir okula dönüşen bir nitelik taşıyor. Yeni film seslerine ve yaratıcılarına desteğini sürdürecek olan Ankara Film Festivali; 2020-2021 yapımı filmlerin Ankara galalarına ev sahipliği yapacak. Ulusal Yarışmalar bölümünde; uzun, belgesel ve kısa film dallarında filmler yarışacak.

Türk sinemasının yenilikçi projelerini keşfeden Proje Geliştirme Desteği bölümü, bu yıl da bir filme, lk ya da ikinci filmini çekecek yönetmene maddi destek verecek. Festivalin özel seçkilerle yeni ve klasik filmleri buluşturan Dünya Sineması, yılın önemli festivallerinden ödüllerle dönmüş filmlerin gösterildiği Festivallerden ve usta yönetmenleri filmleriyle hatırlayan Anısına bölümleri de festivalde olacak.

Yorumlar (0)