"Anadolu Leoparı" filmi Hollanda'dan ödülle döndü

Yönetmenlik koltuğunda Emre Kayış'ın oturduğu 2021 yapımı "Anadolu Leoparı" filmi, Hollanda'da düzenlenen 9. Kırmızı Lale Film Festivali'nde (RTFF) "En İyi Film" ödülünü kazandı. Oyuncu Hale Soygazi'ye ise "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" takdim edildi.

KÜLTÜR-SANAT 05.06.2023, 10:33 05.06.2023, 17:48 Hakan Öksüz
"Anadolu Leoparı" filmi Hollanda'dan ödülle döndü

Emre Kayış'ın yönetmenliğinde çekilen ve 2021 yılında vizyona giren "Anadolu Leoparı" filmi, Hollanda'da organize edilen 9. Kırmızı Lale Film Festivali'nde (RTFF) "En İyi Film" ödülüne layık görüldü. Türk ve Hollandalı üyelerden oluşan jürinin seçtiği filmin yönetmeni Emre Kayış'a 1000 avroluk ödül verildi. 

Hale Soygazi'ye "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"

"Okul Traşı" filmiyle "En İyi Yönetmen" ödülüne layık görülen Ferit Karahan'a ise 750 avro ödül takdim edildi. Oyuncu Hale Soygazi, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nü kazandı. Soygazi'ye ödülünü, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal verdi.

Törende bir konuşma yapan Ünal, "1914'te çekilen 'Ayastefanos'taki Rus Abidesinin Yıkılışı' adlı belgesel, ilk Türk filmi olarak kabul ediliyor. O zamandan bugüne sinemamız çok gelişti. Cannes, Toronto ve Venedik gibi festivallerde filmlerimiz ödüllendiriliyor. Ödül alan oyuncularımız oluyor. Hepsini tebrik ediyorum." dedi.

Yorumlar (0)