Amerikalılar Türk kahvesi ile tanışacak

Turkish Coffee Lady Vakfı ve Arzum Okka isimli firmanın ortaklığıyla ortaya çıkarılan ‘Başlangıç: Anadolu'nun Türk Kahvesi Öyküleri’ adlı belgeselin, 5 Aralık tarihinde Amerika’nın en popüler meydanlarından New York Times Meydanı'nda gösterimi yapılacak.

KÜLTÜR-SANAT 11.11.2021, 15:17 12.11.2021, 11:27
Amerikalılar Türk kahvesi ile tanışacak

Türk kahvesinin tanıtımını yapmak için hazırlanan belgeselin, Amerika’daki gösterimi için geri sayım başladı. Arzum firması yaptığı açıklamada; Türk kahvesinin dünya tarihindeki önemine dikkat çekilerek, Anadolu’da yüzyıllar boyunca var olan ve günümüze ulaşmış farklı kahve kültürlerinin ilginç hikayelerini diğer toplumlara da anlatabilmek için özel bir belgesel hazırlamaya karar verdikleri belirtildi.

 İlk tanıtım Times meydanında

‘Başlangıç: Anadolu'nun Türk Kahvesi Öyküleri’ belgeseli, Türkiye'nin 8 şehrinden yansıyan farklı sunumlar ve daha önce hiç duyulmamış hikayelerle zenginleştirildi. Heyecanla beklenen belgeselin tanıtımı önce 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü'nde Times Meydanı'nda yapılacak. Sonrasında da bütün dünyada gösterilecek.

ABD’nin çeşitli şehirlerinde de gösterilecek

Belgesel için Karabük’te safranlı, İzmir’de damla sakızlı, Mardin’de dibek, Ankara’da kumda, Gaziantep’te Menengiç, Nevşehir’de közde, İstanbul’da da geleneksel Türk kahvesi üzerine çok özel çekimler yapıldı. UNESCO'nun ‘Dünyanın Somut Olmayan Kültürel Mirasları’ listesinde kendine yer bulan Türk kültürünün en önemli geleneksel içeceklerinden biri olan Türk kahvesinin bugüne gelen hikayesi ve bünyesinde lezzet çeşitliliği Amerika’nın farklı eyaletlerinde de gösterilecek belgeselde izleyenlere detaylı olarak anlatılacak.

Sıra dışı bir tanıtım yapılacak

Belgeselin tanıtım turunda Amerika’da toplamda 6 eyalet ziyaret edilecek ve meraklılarına bol köpüklü Türk kahvesi ikram edilecek. Yaklaşık 1 saat süren belgesel, San Francisco, Las Vegas, Washington, New York, Los Angeles ve Boston şehirlerinde sanatçı Hasan Kale’nin eş zamanlı sanat gösterisinin eşliğinde tanıtılacak.  

Dev ekranlarda gösterilecek

Turkish Coffee Lady Vakfı'nın kurucu ismi Gizem Şalcıgil White Türk kahvesinin yolculuğunu tüm dünyadaki kahve severlere anlatmak istediklerini ifade etti. Ayrıca ilk tanıtımın Times Meydanı'nda bulunan Thompson Reuters binasındaki dev ekranlarında olacağını, 5 Aralık günü Dünya Türk Kahvesi Günü nedeniyle de kapsamlı tanıtımlar yapılacağını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)