Amber Heard: Filmleriyle ve yaptıklarıyla gündem olan kadın!

Her hareketiyle olay olan ve gündeme gelen Hollywood’un güzel aktrisi Amber Heard’ın olaylı hayatına, kariyerine ve filmlerine hep birlikte bakıyoruz…

KÜLTÜR-SANAT 03.01.2021, 17:41 04.01.2021, 12:17
Amber Heard: Filmleriyle ve yaptıklarıyla gündem olan kadın!

Filmleriyle gündemin ilk sırasına yerleşen ve yaşadığı sansasyonel ilişkileriyle aylarca konuşulan güzel aktris Amber Heard hakkında merak edilenleri, yazımızda merceğimize alıyoruz…

1986 yılının 22 Nisan tarihinde doğan Amber Heard, Amerika’nın Austin eyaletindeki Texas, kasabasında dünyaya geldi. Paige Parsons ve David Heard’in ikinci kızları olarak dünyaya gelen Heard, 17 yaşına kadar ailesinin yanında şöhretten çok uzakta okudu ve büyüdü. Ancak 17 yaşına geldiğinde okuduğu St. Michael Katolik Akademisi’nden ayrıldı ve yep yeni bir hayat için Hollywood’a geldi.

New York’ta daha kariyerinin ilk başında model olarak hayatına başlayan Amber Heard, ardından Los Angeles'a giderek oyunculuğa adım attı. İlk rok aldığı film, 2004 yılındaki Friday Night Lights oldu. Billy Bob Thornton'ın başrolünde oynadığı filmde Heard, ‘Maria’ karakterini canlandırdı.

Hidden Palms dizisiyle ilk kez televizyona adım attı

Ardından Heard, 2005 yılında Niki Caro’nun “North Country” ve 2006’da Nick Cassavetes’in “Alpha Dog” filmlerinde ufak çaplı rollerde oynadı. Heard, ilk başrolünü ise 2006 “All The Boys Love Mandy Lane” filmiyle yaşadı. Heard’ın “Mandy Lane” karakterini canlandırdığı ve Jonathan Levine’in yönetmenliğini üstlendiği film, Toronto Uluslararası Film Festivalinde dünya prömiyerini yaptı. 2007 yılında The CW’nin dizisi Hidden Palms dizisinde rol alan Heard, ‘Greta Matthews’ karakterini canlandırdı. Dizi sadece bir sezon ve 8 bölüm sürdü.

2008 yılında ise “Never Back Down” filminde ‘Baja Miller’ karakteriyle başrolde oynadı ve filme MTV’den ödül geldi. Ardından Pineapple Express, Üveybaba, Zombieland, The Joneses ve And Soon the Darkness, Exterminator ve The Ward gibi filmlerde de rol aldı. Nicolas Cage ile 2011 yapımı “Drive Angry” ve sonrasında ise Johnny Depp ile 2011 yapımı The Rum Diary (Tutku Günlükleri) filmlerinde rol aldı. Depp ile bu filmin çekimleri sırasında aşk yaşayan Heard, Depp ile bu filmden sonra 2015’te evlenmişlerdir. Ayrıca Heard, “Maxim” dergisinin en seksi 100 kadın yarışmasında 2. sırayı aldı. 2018 yılında “Aquaman” filminde rol alan Amber Heard, Jason Momoa ile başrolde oynadı. James Wan’in yönettiği filmde Heard, ‘Mera’ karakterini canlandırdı.

Johhny Depp ile olaylı bir ilişki yaşadı

2015’te Johnny Depp ile evlenen Amer Heard, 2017 yılında Depp ile olaylı bir şekilde boşanmıştı. Çekişmeleri hala devam eden eski çiftten Heard, Depp’ten şiddet gördüğünü öne sürmüştü. Amber Heard’in ise Depp’i Elon Musk ile asansörde aldattığı da öne sürülmüştü.
Amber Heard son olarak 2018 yapımı “London Fields” filminde rol aldı. Mathew Cullen’in yönettiği filmde Heard, “Nicola Six” karakterini canlandırdı. 


Aynı zamanda bir aktivist de olduğu bilinen Heard, sivri dilli hareketler, başını soktuğu türlü türü belaları, kariyeri ve hayatı ile hep gündemde olan bir isim olmaya devam edecek gibi görünüyor… Son olarak Heard ülkemize de gelmiş ve Bodrum’dan sonra İstanbul’a da hayran olduğunu belirtmişti.
 

Yorumlar (0)