Amasya’da bulunan mamut fosilleri, şaşkına çevirdi!

Amasya’ya 30 km uzakta yer alan Kerimoğlu köyünde, bilim adamlarını şaşkına çevirecek mamut fosilleri bulundu! Köylülerin su aramak için gerçekleştirdiği kazılar sırasında bulunan mamut kemikleri, Amasya Müze Müdürlüğü tarafından incelenmeye alındı.

KÜLTÜR-SANAT 23.01.2021, 15:27 24.01.2021, 09:38
Amasya’da bulunan mamut fosilleri, şaşkına çevirdi!

Amasya il merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan, merkezden gitmesi 34 dakika ve Suluova ilçesine bağlı olan Kerimoğlu köyünde, şaşırtıcı bir gelişme yaşandı. Bölgedeki köylüler tarafından yapılan kazılar sonucunda, kemik fosilleri bulundu.

Mamut kemikleri, inceleme sonrası Amasya Müzesi’nde sergilenecek

Köyde su aramak için belirli alanlarda kazı çalışmaları yapan köylüler, bir alanda kemik buluntuları ortaya çıkardı. Kemiklerin, asırlar önce soyları tükenen mamutlara ait olduğu düşünülüyor. Bunun üzerine Kerimoğlu köyüne bağlı köylüler, Amasya Müze Müdürlüğü’nü arayarak konu hakkında bilgi verdiler.

Kazılan alanda inceleme başlatan Amasya Müze Müdürlüğü yetkilileri, kemiklerin mamutlara ait olup olmadığını yapacakları detaylı incele sonrası belirleyecek. Kemikler, Amasya Müzesi’nde muhafaza edilecek bir şekilde müdürlük temsilcilerince alındı. Ayrıca alanda başka fosil kalıntısı olup olmadığının belirlenmesi için bir çalışma yürütülecek.

Yorumlar (0)