Altın Portakallı ‘Hayaletler’ filmi, Kazablanka’dan 2 ödülle döndü!

57. Antalya Alın Portakal Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ ödülünü kazanan ve Azra Deniz Okyay’ın yönetmenliğini üstlendiği “Hayaletler” filmi, Kazablanka Bağımsız Filmler Festivali’nden iki ödülle ayrıldı. Filme En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleri verildi.

KÜLTÜR-SANAT 03.02.2021, 10:43 03.02.2021, 14:46
Altın Portakallı ‘Hayaletler’ filmi, Kazablanka’dan 2 ödülle döndü!

2020 yılında aldığı ödüllerle adını duyuran ve dünya prömiyerini 77. Venedik Film Festivali’nde gerçekleştiren “Hayaletler” filmi, son olarak Kazablanka Bağımsız Filmler Festivali’nden iki ödülle döndü. Geçen haftalarda Çevrimiçi Film Eleştirmenleri Birliği yani OFCS tarafından düzenlenen ABD’de Henüz Gösterime Girmeyen En İyi 10 Film listesinde yer alan Hayaletler, birliğin OFCS Ödülleri kapsamında belirlediği listede Christian Petzold, François Ozon, Gianfranco Rosi, Michel Franco, Sarah Gavron gibi dünya sinemasının önemli yönetmenlerin filmleriyle bir araya gelmişti.

Hayaletler, En İyi Yönetmen ve Kadın Oyuncu ödülleri kazandı

Hayaletler son olarak, Fas’ın Kazablanka kentinde ilk kez  düzenlenen Kazablanka Bağımsız Filmler Festivali’nde yarıştı. Jüri başkanlığını Fransız yönetmen Manuel Sanchez ‘in üstlendiği festival,  27-31 Ocak tarihleri arasında gerçekleşti. Festivalin ödül töreninde En İyi Yönetmen ödülü Azra Deniz Okyay’a verilirken, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ise Dilayda Güneş’in oldu.

Başlıca rollerini Nalan Kuruçim, Dilayda Güneş, Beril Kayar ve Emrah Özdemir’in paylaştığı film, Türkiye’nin tamamında saatlerce süren elektrik kesintisinin olduğu tek bir distopik günde geçiyor. O günde İstanbul’un Sucular mahallesinde yaşananlar, dört farklı karakterin gözünden izleniyor. Ve kimi zaman 4 farklı hikaye, birbirlerine geçiyor. 57. Antalya Alın Portakal Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ dahil toplamda 5 ödülün sahibi olan Hayaletler, 2021 yılındaki ilk gösterimini Başka Sinema kapsamında düzenlenen  “Başka Bir Ocak” ta gerçekleştirmişti.

Yorumlar (0)