Altın Portakal'da "Türkiye'de ilk gösterim" şartı!

Altın Portakal Film Festivali kapsamında uzun metraj, belgesel ve kısa metraj dallarında düzenlenecek ulusal yarışmalara Türkiye'de ilk gösterim koşulu getirildi.

KÜLTÜR-SANAT 17.02.2020, 17:29
Altın Portakal'da "Türkiye'de ilk gösterim" şartı!

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu sene 3-10 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, festival dâhilinde uzun metraj, belgesel ve kısa metraj dallarında düzenlenecek ulusal yarışmalara bu sene "Türkiye'de ilk gösterim" şartı getirildiğini duyurdu. 

Altın Portakal Film Festivali'ne, 1 Kasım 2019 tarihinde sonra tamamlanmış ve festivalden önce halka açık ticari veya özel gösterimi yapılmamış ve yurt içinde bir festivale katılmamış Türkiye yapımı filmler katılabilecek.

Toplam 860 bin lira miktarında ödül, ulusal yarışmalarda dağıtılacak. Türkiye'de ilk gösterimi yapılacak yabancı filmlerin yarışacağı Altın Portakal Uluslararası Film Yarışması'nda filmler davet yoluyla belirlenecek.

Film endüstrisinin gelişimine destek vermeyi ve Türkiye ile uluslararası film endüstrisi arasındaki bağı kuvvetlendirmeyi hedefleyen Antalya Film Forum ise bu sene 5-7 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz sene başlayan ve Türkiye'de bulunan üniversitelerde radyo, televizyon, sinema, medya, iletişim ve görsel sanatlar eğitimi alan 150 öğrencinin katılım gösterdiği Altın Portakal Sinema Okulu'nun kapsamı da genişletilecek. 
 

Yorumlar (0)