Altın Palmiye ödüllü Charlbi Dean, hayranlarını üzdü!

Bu yıl Altın Palmiye ödülünü kazanan Triangle of Sadness filminin başrol oyuncularından olan Charlbi Dean hayatını kaybetti. 32 yaşında hayata gözlerini yuman güzel modelin, ani bir hastalık yüzünden yaşamını yitirdiği kaydedildi.

KÜLTÜR-SANAT 31.08.2022, 09:28 31.08.2022, 17:36 Hakan Öksüz
Altın Palmiye ödüllü Charlbi Dean, hayranlarını üzdü!

Yönetmenliğini Ruben Östlund'un yaptığı 2022 yapımı Triangle of Sadness (Hüzün Üçgeni) filmi, 75. Cannes Film Festivalinde "Altın Palmiye" ödülünün sahibi olmuştu. Filmin başrolünü üstlenen 32 yaşındaki Güney Afrikalı oyuncu Charlbi Dean yaşamını yitirdi. Aynı zamanda modellik de yapan güzel oyuncunun genç yaşta hayatını kaybetmesi, hayranlarını yasa boğdu. 

Ani bir hastalık nedeniyle öldü

Charlbi Dean'in yaşamını yitirmesinin sebebinin "ani bir hastalık" olduğu kaydedildi. Altın Palmiye ödüllü Triangle of Sadness filminde Charlbi Dean'in yanı sıra Woody Harrelson, Hanna Oldenburg ve Harris Dickinson gibi oyuncular rol aldı. 

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Triangle of Sadness hakkında "2022'nin en mide bulandırıcı" filmi yorumunda bulunmuştu. Rahatsız edici sahneler içeren film, özellikle kusma sahneleriyle seyircilerin tepkisini çekmişti. Sırf bu yüzden filmin festivaldeki gösterimi sırasında birçok kişinin salondan erken ayrıldığı kaydedilmişti.

Filmin konusu ne?

Filmde Yaya (Charlbi Dean) ve Carl (Harris Dickinson) adlı çiftin, bir yat gezisine davet edildikten sonra yaşanan olayları konu alıyor. Modellik yapan çiftin bindiği yat, fırtınada alabora olur. Çift, bir adada gözlerini açar. Çok sayıda milyarderle birlikte adada mahsur kalmışlardır. Absürt ayrıntılarla süslenen film, sosyal bir eleştiri içeriyor. Adada mahsur kalan kişilerin ekonomik güçleri ve sosyal medyadaki takipçi sayıları, artık işe yaramamaktadır. 

The Square ile de Altın Palmiye'yi kazanmıştı

Hüzün Üçgeni filmiyle Altın Palmiye ödülünü ikinci kez kazanan yönetmen Östlund, 2017'de "The Square" adlı filmle aynı başarıya ulaşmıştı. İçerdiği mide bulandırıcı sahnelerle gündeme gelen Hüzün Üçgeni filmi hakkında konuşan Östlund, "İnsanların sinema salonundan bir duyguyla çıkmasını istedik." dedi.

Yorumlar (0)