Altın Küre’den film ve oyuncu kategorilerinde şaşırtıcı kararlar!

78. Altın Küre Ödülleri'nin film ve oyuncu kategorilerinde, Hollywood Yabancı Basın Birliği değerlendirmesi sonucunda değişimler yapıldı.

KÜLTÜR-SANAT 24.12.2020, 16:44 24.12.2020, 16:46
Altın Küre’den film ve oyuncu kategorilerinde şaşırtıcı kararlar!

2021 yılında 78. kez düzenlenecek olan “Altın Küre Ödülleri” ne geri sayım başladı. Son olarak, Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından ödüllere başvuran filmlerin incelemesinde sona gelindi. Farklı bir değerlendirme yapılacak olan ödüllerde bazı oyuncu ve film kategorilerinde değişimler yapıldı. 3 Şubat’ta tüm adayların açıklanacağı Altın Küre’nin 28 Şubat'ta yapılma planı ise henüz belirsiz.

Kategorilerde aday değişimleri yapıldı


Focus Features filmi “Promising Young Woman” , komedi kategorisinden drama kategorisine geçti. Aslında müzikal ya da komedi filmi dalında en iyi yardımcı oyuncu kategorisinde olması beklenen ‘Borat Subsequent Moviefilm’ deki performansıyla çıkış yapan oyuncu Maria Bakalova’nın, lider oyuncu kategorisinde yer alacağı açıklandı. 

İddialı filmlerden "Ammonite" nin yapımcısı Neon, Saoirse Ronan'ı  filmdeki sırasından dolayı ‘yardımcı aktris’ olarak sunmuştu. Ancak Ronan’ın, büyük ihtimalle Altın Küre için rol arkadaşı Kate Winslet'la birlikte başrol oyuncusu olarak yarışacak gibi görünüyor.



Thomas Kail'in yönetmenliğini üstlendiği Disney Plus müzikali "Hamilton"ın omedi ya da müzikal kategorisinde yarışacağı açıklandı Filmin oyuncuları Leslie Odom Jr ve Lin-Manuel Miranda’nın ise, lider kategorilerde yarışacakları söyleniyor. Amazon Studios'un "One Night in Miami" filminde ise Kingsley Ben-Adir ve Eli Goree için lider oyuncu, Aldis Hodge ve Leslie Odom Jr. için yardımcı oyuncu kategorisinde adaylık planlanıyor. Böylece Leslie Odom Jr, iki farklı filmdeki rolüyle ili farklı dalda adaylık yakalayacak gibi görünüyor.

Netflix filmi ve Ma Rainey’in hayatından bir anı anlatan "Ma Rainey’s Black Bottom" filminin müzikal kategorisinde yarışacağı söyleniyor.Bir diğer Netflix filmi  "The Trial of the Chicago 7" nin oyuncuları için de , yardımcı kategori değil lider sınıflandırma yapılması gündemde.
 

Yorumlar (0)