Altın Küre Ödülleri’ni düzenleyen birlik, ‘siyahi üye’ alımı yapacak!

1944 yılından bu yana sinema ve dizi alanında başarılı yapımlara ödüller veren “Altın Küre Ödülleri” ni düzenleyen Hollywood Yabancı Basın Birliği, bünyesine siyahi üyeler alma kararı aldı.

KÜLTÜR-SANAT 27.02.2021, 17:42
Altın Küre Ödülleri’ni düzenleyen birlik, ‘siyahi üye’ alımı yapacak!

Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen, sinema ve televizyonda başarılı yapımlara ve yıldız isimlere ödül veren “Altın Küre Ödülleri” nde dev karar! 1944 yılından bu yana düzenlenen ve 28 Şubat Pazar akşamı yayınlanacak olan Altın Küre Ödülleri’ni düzenleyen Hollywood Yabancı Basın Birliği yani HEPA’dan dev bir karar alındığı duyuruldu.

Siyahi üyeler alınacak

Geçtiğimiz günlerde Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, birlik bünyesine ‘siyahi üyeler’ alımı yapılacak. Alınan bilgilere göre, siyahi üyelerin organizasyon bünyesine kabul edilmesi için bir “eylem planı” hazırlandığı duyuruldu.

Üyeler, filmler ve dizilerle ilgili haberler yapan uluslararası gazetecilerden oluşuyor

Son 20 yıldır hiç bir siyahi üyesinin olmadığı bilinen HFPA, Güney California merkezli bir kuruluş olarak çoğunluğunu kadın üyelerden oluşan bir kuruluş olarak biliniyor. 87 üyesi bulunan birliğin üyeleri, dünya çapında filmler ve dizilerle ilgili haberler yapan uluslararası gazetecilerden oluşuyor.

Yorumlar (0)