Alman Deutsche Telekom duyurdu: 15 Şubat’a kadar ücretsiz

Kahramanmaraş merkezli deprem sebebi ile Almanya'da hayatını sürdüren gurbetçilerin ailelerine daha rahat bir şekilde ulaşabilmeleri adına Alman Deutsche Telekom firması, 15 Şubat gününe kadar bütün Türkiye aramalarından ücretsiz alınmayacağını paylaştı.

KÜLTÜR-SANAT 08.02.2023, 10:30 09.02.2023, 18:13
Alman Deutsche Telekom duyurdu: 15 Şubat’a kadar ücretsiz

Kahramanmaraş depremi yalnızca Türkiye'yi değil bütün dünyada derin bir acıya yol açtı. Almanya'da yaşamını sürdüren Türklerin ülkelerinden haber alabilmesi için adım atan Alman Telekom firması, 15 Şubat gününe kadar yapılan arama ve mesajlarından herhangi bir ücret alınmayacağını ifade etti.

1 milyon euro destek

Kahramanmaraş merkezi ve 1 kenti etkileyen depremin ardından Almanya üzerinden Türkiye aramalarının yoğunlaşacağını ifade eden Deutsche Telekom, “Suriye ve Türkiye üzerinden gerçekleştirilen aramalar 15 Şubat gününe kadar ücretlendirilmeyecektir” dedi.

Öte yandan söz konusu firma, yıkıcı depremlerin etkilediği Suriye ve Türkiye halkına taziye ve başsağlığında bulundu.

Suriye ve Türkiye'de yaşayan müşterileri adına veri dolaşımlarının da 15 Şubat gününe kadar bedava şekilde sağlanacağını dile getiren Deutsche Telekom'un depremzedeler adına "Aktion Deutschland Hilft"e (Almanya Yardım Ediyor) 1 milyon euro destekte bulunacağını aktardı.

Yorumlar (0)