Akrep Nalan vefat etti

“Aşiyan”, “Halikarnas”, “Karlar Düşer” gibi şarkılarıyla Türk milletinin kalbinde taht kuran; “Hayat Bilgisi” dizisindeki “Fidan Hoca” karakteri ile hafızalardan hiçbir zaman silinmeyen Füsun Nalan Açın, nam-ı diğer Akrep Nalan, vefat etti. Nalan, 67 yaşında Bodrum’da hayata gözlerini yumdu.

KÜLTÜR-SANAT 04.03.2022, 13:51 06.03.2022, 09:03
Akrep Nalan vefat etti

“Akrep Nalan” olarak sanat sektöründe yer eden Füsun Nalan Açın, bu sabah hayatını kaybetti. Muğla’nın Bodrum mevkiindeki Eskiçeşme Mahallesi’nde yaşayan Açın, sabah saatlerinde hareketsiz şekilde yatarken yardımcısı tarafından bulundu. Yardımcısının 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan muayenede Füsun Nalan Açın’ın hayatını kaybettiği aktarıldı 

Komşuları, sanatçının evine akın etti

Sanatçının ölüm haberini alan komşuları, Açın’ın evine akın etti. Sanatçının “Luci” isimli köpeğinin, sanatçının aracının ve evinin yakınından ayrılmadığı görüldü. Açın’ın 13 senelik komşusu olan bir hanım, Akrep Nalan’ın solunum yetmezliği sıkıntısı yaşadığını ve pazartesi günü tedavi için hastaneye yatacağını dile getirdi. Açın’ın yardımcısının sağlık ekipleriyle birlikte kendisine de haber verdiğini dile getiren komşusu, “Sabah gelip kalp masajı yaptım ancak hayata dönmedi.” ifadelerini kullandı.

Bodrum Belediyesi Cenaze İşleri Müdürlüğü tarafından evinden alınan Açın’ın cenazesi, belediye morguna kaldırıldı.



Akrep Nalan kimdir?

26 Nisan 1954 senesinde Ankara Yenimahalle’de hayata gözlerini açan Füsun Nalan Açın, “Akrep Nalan” ismiyle sanat dünyasında tanındı. Ankara Bahçelievler Alparslan İlkokulu’nda başlayan eğitim hayatı Uşak Ticaret Lisesi’nde son buldu. 1972-1980 seneleri arasında 3 farklı fabrikada muhasebecilik görevlerinde bulundu. Aynı dönemde Ankara Sanatevi’nde tiyatro oynamaya başladı. Ünlü tiyatrocular ile aynı sahneyi paylaşan Açın, muhasebecilik görevinden ayrıldı. Bu dönemde hem tiyatrocu olarak ismini duyurmaya başladı hem de barmaidlik görevinde bulundu. Çalıştığı mekanda kısa şarkılar söyleyen Açın’ın zaman içerisinde dinleyici kitlesi oluştu.

1980 senesinde ilk kez profesyonel şarkıcı olarak bir gece kulübünde sahne aldı. Sonrasında Bodrum’daki çeşitli mekanlarda hem gitar çaldı hem de şarkı söyledi. Ardından İstanbul’a taşınarak müzik hayatına burada devam etti. 1991 senesinde ilk albümünü çıkartarak ünlendi. 1994 senesine gelindiğinde ise ikinci albümünü yayınladı. “Karlar Düşer”, “Halikarnar” ve “Zil Zurna Sevdalar” şarkıları dilden dile dolaşan Akrep Nalan, “Hayat Bilgisi” ve “Baskül Ailesi” dizilerindeki rolleri ile hayran kitlesini genişletti. Geçtiğimiz aylarda sağlığı hakkında açıklamalarda bulunan Akrep Nalan, yaşının ilerlemesine bağlı olarak sorunlar yaşadığını; akciğerlerinin su dolduğunu ve damarlarının tıkandığını dile getirmişti. 



“Akrep” sıfatı nereden geliyor?

Akrep Nalan, 1978 senesinde oynadığı at yarışında altılıyı tutturduğu için “Akrep” sıfatını almıştır. Açın’ın oynadığı adın isminin “Akrep” olması sebebiyle kendisi de bu lakabı almıştır. Başarılı sanatçı ilerleyen dönemlerde bu lakabı sahne ismi olarak kullanmıştır.

Yorumlar (0)