Akçaalan’ın 300 yıllık geleneği: Asker davul eğlencesi

Akçaalan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 300 senelik davul asker eğlence geleneğini yaşatmaya devam ediyor.

KÜLTÜR-SANAT 15.07.2022, 16:58 16.07.2022, 12:10
Akçaalan’ın 300 yıllık geleneği: Asker davul eğlencesi

Akçaalan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a nezaket ziyaretinde bulunarak, 300 senelik gelenek olan davul asker eğlencesinden bir kesiti belediye bahçesinde düzenledi.

“Kültürümüzü yaşatmaya devam ediyorlar”

Tarafına yapılan ziyaret adına yönetim kurulu ve dernek başkanına teşekkürlerini sunan Başkan Işık, “İlimizde hayatını sürdürmeye devam eden kültürel değerlere ve geleneklere çok önem veriyoruz. Belediyemize gerçekleştirdikleri nezaket ziyareti adına yönetim kuruluna ve dernek başkanımıza teşekkürlerimi sunarım. Askerlik vazifesini yerine getirecek gençlerimizin sıhhatli ve sağlıklı bir dönem geçirmeleri için dualar ediyorum. Kültürel güzelliklerimizin hayatına devam edebilmesi ve gelecek nesillere geçmesi açısından bu tarzda etkinlikler oldukça önemlidir. Bugün gençlerimiz tekrar bir araya gelecek ve belediyemizin vatandaşa açık bahçesinde yeniden gösterileri düzenleyecek. Kendilerine gösterdikleri bu çaba için teşekkürü bir borç bilirim” şeklinde ifade etti.

“Asker eğlencesi deyince insanlar garipsiyor”

Akçaalan’da bu geleneğin 300 senedir sürdürüldüğünü ifade eden Akçaalan Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Halil Oyan, “Bu eğlence 18-28 Temmuz tarihleri içerisinde Eski Gediz Akçaalan Mahallesinde sürdürülecek. Bütün vatandaşların katılım sağlamasını istiyoruz. Asker eğlencesi dediğiniz zaman herkes değişik şekillerde düşünüyor fakat biz kutlamalarda silah gibi yaralayıcı malzemeler kullanmıyoruz. Bu zamana kadar da silahlı eğlencemiz olmadı. Etkinlik sırasında giydiğimiz kıyafetler 300 senedir süregelen geleneğimizi temsil etmektedir. Belediye Başkanımıza gösterdiği misafirperverlik için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Gerçekleştirilen konuşmaların sonrasında belediyenin bahçesinde asker davul eğlencesi düzenlendi.

Yorumlar (0)