Akbank Kısa Film Festivali’nde ödüller, 17. yılında sahiplerini buldu!

On yedinci yılında salgın nedeniyle çevrimiçi ortamda düzenlenen Akbank Kısa Film Festivali’nde kazananlar belirlendi. Ulusal ve uluslararası dallarda filmlerin yarıştığı festivalde, Ulusal yarışmanın en iyi kısa film ödülü, Murat Uğurlu’nun yönettiği ‘Tapınak’ filminin oldu.

KÜLTÜR-SANAT 04.04.2021, 10:14 05.04.2021, 09:25
Akbank Kısa Film Festivali’nde ödüller, 17. yılında sahiplerini buldu!

Tam 71 tane ülkeden toplamda 2.048 filmin başvurduğu ve on yedinci kez bu yıl düzenlenen Akbank Kısa Film Festivali’nde ödüller, sahiplerini buldu. Salgın nedeniyle çevrimiçi ortamda düzenlenen ve 37 ülkeden 3 tane uzun ve 90 tane kısa metraj filmin gösterildiği festivalin ödülleri, sosyal medyada yayınlanan çevrimiçi törenle açıklandı. Tören, Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı ve Festival Direktörü yönetmen Selim Evci’nin sunumuyla yapıldı. Ulusal ve uluslararası dallarda toplamda 5 ödül verilirken, festival kapsamında tüm etkinlikler de festivalin çevrimiçi platformunda yayınlandı.

Tapınak filmine ‘En İyi Kısa Film’ ödülü

Yönetmen Murat Düzgünoğlu, oyuncu Nilay Erdönmez, yönetmen İnan Temelkuran, kurgucu Aylin Zoi Tinel ile Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşan Ulusal Yarışma jürisi, ‘En İyi Film’ ödülünü Murat Uğurlu’nun yönetmenliğini üstlendiği ‘Tapınak’ filmine verdi. Filme 35.000 TL para ödülü verildi. Mansiyon ödülü ise jüri tarafından; 2021 Sundance Film Festivali’nde de Jüri Özel ödülü kazanan, Serhat Karaaslan’ın yönettiği ‘Suçlular’ filmine verildi. En İyi Senaryo ödülü ise, Uğur Şahin’in ‘Kardaki İzler’ filmine verildi.

Uluslararası Yarışma jürisinde İlker Kaleli yer aldı

Oyuncu İlker Kaleli, Görüntü Yönetmeni Krum Rodriguez, Kurgucu Mary Stephen, Oyuncu Samar Qupty ile Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı'nın bir araya geldiği Uluslararası Yarışma Dünyadan Kısalar jürisi ise, ‘En İyi Film’ ödülünü Sameh Alaa’nın yönettiği ‘I Am Afraid to Forget Your Face’ filmine layık gördü. Filme 5.000 Dolar para ödülü verildi. Mansiyon ödülü ise jüri tarafından iki filme verildi. Ali Asgari’nin yönetmenliğini üstlendiği ‘Witness’ ve Bresi Ólason’un yönettiği ‘Dalia’ filmleri mansiyon ödülü kazandı.

Yorumlar (0)