Akbank Kısa Film Festivali, 17. yılında sinemaseverlerle buluşuyor!

On yedinci yılında kısa film tutkunlarıyla buluşacak olan Akbank Kısa Film Festivali, salgın nedeniyle çalışmalarını çevrimiçi olarak düzenleyecek. 22 Mart ve 1 Nisan tarihleri arasından düzenlenecek olan festival, birçok yeni kısa filmi izleyicisiyle buluşturacak. Ayrıca ünlü yönetmenler ve oyuncular da söyleşi yapmak üzere festivalde yer alacaklar.

KÜLTÜR-SANAT 22.03.2021, 09:46 22.03.2021, 14:06
Akbank Kısa Film Festivali, 17. yılında sinemaseverlerle buluşuyor!

Türkiye’nin en önemli kısa film festivallerinden bir tanesi olan ve on yedinci kez bu yıl sinemaseverlerin karşısına çıkacak olan Akbank Kısa Film Festivali, 22 Mart tarihi itibariyle başladı.



1 Nisan tarihine kadar sürecek olan ve bir yerli ve yabancı filmi sinemaseverlerle buluşturacak olan festivalde, 37 ülkeden toplamda 90 kısa film gösterilecek. Gösterimlerini çevrimiçi ortamda yapacak olan festival kapsamında, ayrıca 3 uzun metrajlı film de özel gösterime sunulacak.

Ünlü yönetmenler ve oyuncular söyleşi yapacak

Festivale 71 ülkeden toplamda 2.048 tane film yarışmacı olmak için başvuruda bulundu. Dünyanın öbür ucundan birçok festivalde dikkat çeken kısa filmler, Türkiye prömiyerlerini festivalde gerçekleştirecek. Festivalin en önemli bölümlerinden bir tanesi olan ‘Deneyimler’ de, Belçikalı ünlü yönetmen Jaco Van Dormael konuk olarak yer alacak. Bir masterclass çalışmasına imza atacak olan ünlü yönetmeni, ayrıca filmleri de gösterime sunulacak. ‘Kısadan Uzuna’ bölümünde ise, başarılı yönetmen Erdem Tepegöz konuk olarak yer alacak. Tepegöz’ün kısa filmleri ve ilk uzun metrajlı filmi ‘Zerre’ de izlenebilecek.

En iyi kısa filmler ödüllendirilecek

Şu sıra ‘Çukur’ dizisinde rol alan ve canlandırdığı karakterlerle sinemada ikonik bir oyuncu haline gelen Damla Sönmez ise, oyunculuk üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. Festivalde yarışan filmler, ulusal ve uluslararası kategorilerde ödül kazanmak için jüri değerlendirmesinden geçecekler.  ‘Perspektif’, ‘Dünyadan Kısalar’, ‘Festival Kısaları’, ‘Kısadan Uzuna’, ‘Deneyimler’, ‘Belgesel Sinema’, ‘Forum’ ve ‘Özel Gösterim’ bölümlerinden oluşan festivalde, ayrıca senaryo yarışmasına katılan sekiz filmden birine, ‘En İyi Senaryo Ödülü’ verilecek.

Yorumlar (0)