Adayların tamamı beyaz dedi, teklifi reddetti!

Cynthia Erivo, 2020 BAFTA adaylarında oyunculuk kategorilerinin tamamının beyaz adaylardan oluşmasını protesto etmek adına ödül töreninde sahneye çıkmamaya karar verdi.

KÜLTÜR-SANAT 08.01.2020, 16:29 08.01.2020, 16:41
Adayların tamamı beyaz dedi, teklifi reddetti!

İngiliz oyuncu ve şarkıcı Cynthia Erivo 2020 BAFTA Ödül Töreni’nde sahne alması için kendisine iletilen teklifi reddetti. 33 yaşındaki sanatçı, dün açıklanan BAFTA adaylarının en iyi oyuncu ve en iyi yardımcı oyuncu kategorilerinde yer alan tüm adayların beyaz oyunculardan seçildiğini görünce, 2 Şubat’ta gerçekleştirilecek törende sahne almamaya karar verdi.

Yanıt vermek için beklemişti

Törenin organizasyon sorumluları, Erivo’dan aralık ayı içinde olumlu ya da olumsuz bir dönüş bekliyor olsa da ünlü oyuncu ve şarkıcı, yanıt vermek adayların isimlerinin açıklanmasını bekledi. Erivo, Harriet filmindeki oynadığı rolle Altın Küre’ye aday gösterilmiş olsa da BAFTA adayları arasında bulunmadı.

Hem kadın hem de erkek oyuncuların bulunduğu en iyi oyuncu ve en iyi yardımcı oyuncu kategorileri olmak üzere toplam dört dalın hiçbirinde siyahi oyuncu olmaması tepkilere neden oldu.

“En iyi yönetmen” kategorisinde de kadın yok

BAFTA Film Komitesi Başkanı Marc Samuelson da adaylar arasında çeşitlilik olmamasına “sinir bozucu” yorumunu yaptı. Samuelson, en iyi yönetmen kategorisinde de tüm adayların erkek olmasını “hayal kırıklığı” olarak değerlendirdi.

Yorumlar (0)