Adana’da tam kapanmada gençler, grafitiyi evlere getirdi!

Sokak sanatının en önemli dallarından olan ‘grafiti sanatı’ evlere taşındı. Adana’da yaşayan üniversite öğrencileri, evlerinin balkon duvarlarına bu sanatı taşıdı. Salgın nedeniyle hem okullarından uzak kalan hem de sokaklardan uzaklaşan gençler, sanatları için herkesin daha çok vakit geçirir olduğu ev balkonlarını seçti.

KÜLTÜR-SANAT 01.05.2021, 12:45 02.05.2021, 10:05
Adana’da tam kapanmada gençler, grafitiyi evlere getirdi!

Salgın, tüm hayatlarını değiştirdi. Okullarından uzaklaştılar ve sanatlarını gerçekleştirdikleri sokaklardan ayrı kaldılar. Ama çareler tükenmedi, sanatlarını gerçekleştirmek için evlerinin balkonlarını seçtiler! Kahramanmaraş’ta Sütçü İmam Üniversitesinde Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencisi olan Abdullah Elaldı, hem okulundan hem de sokak sanatı yaptığı grafitiden uzaklaştı. Üçüncü sınıfta okuyan Elaldı, salgının getirdiği pandemi şartları nedeniyle uzaktan eğitime geçti ve yaşamını Adana'nın Kozan ilçesinde sürdürüyor.

Sanat, balkon duvarlarıyla buluştu

Vaka artışı nedeniyle 17 günlük tam kapanmanın gelmesiyle beraber sanatında da uzaklaşan Elaldı, grafiti sanatını balkon duvarlarına taşımaya karar verdi. Balkonlarda farklı bir bakış açısı olduğunu keşfeden ve pandemi sürecinde evde olunmasından dolayı yeni bir şeyler bulmaya çalıştığından söz eden Elaldı, evde durdukça sanatını da evine taşıdı. İnsanların bahar aylarını balkonlarında geçirdiklerine işaret eden Elaldı, sanatın balkonlarda yansımasının farklı bir bakış sağladığını söyledi. İnsanların bu sanatla mutlu olduklarını belirten Elaldı, kendisinin de bu şekilde ruhunun dinlendiğine işaret etti.

Üreten insanlara ihtiyaç olduğunu söyledi

Hem sanatını gerçekleştirdiği hem de uzaktan eğitimle okuluna devam ettiğini söyleyen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Peyzaj Mimarlığı bölümü 1.sınıf öğrencisi Metehan Aktaş, ön yargıların kırıldığına işaret etti. Halkın da grafitinin özgün bir sanat olduğunu anlamasıyla beraber desteklediğini belirten Aktaş, evlerin sanatla buluşma yaşadığından söz etti. Çocukların odasında sevdikleri çizgi film karakterlerin yansıdığını söyleyen Aktaş, üreten insanlara ihtiyaç olunduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)