81 ilin kadınları Şırnak’ı gezdi

‘81 İl Şehr-i Nuh'ta Buluşuyor’ projesi kapsamında bir araya gelen 81 ilin kadınları Şırnak’ta buluşarak Cizre ilçesinin tarihi ve turistikler yerlerine ziyaretler gerçekleştirdi.

KÜLTÜR-SANAT 30.10.2021, 13:42 31.10.2021, 12:13
81 ilin kadınları Şırnak’ı gezdi

‘Yeşeren Gençlik Derneği’nin ev sahipliğinde yapılan etkinlik çerçevesinde buluşan kadınlar Cizre ilçesinde bulunan Mem ve Zin, İsmail Ebul-İz El Cezeri Türbesi, İçkale, Nuh Peygamber, Cizre Müzesi ile eski çarşıdaki dükkanları gezdi.

Şırnak Yeşeren Gençlik Derneği başkanı olan Hatice Atan, yürütülen bu projeyle artık terörün değil, barış ve kardeşlik rüzgarının bölgede egemen olduğunu belirterek “Burasının silah seslerinin olmadığı, rahat gezilip halayların çekildiği, silah seslerinin gelmediği, zılgıtların atıldığı bir yer olduğunu göstermek istedik ve 81 ilin kadınlarını o yüzden davet ettik” dedi.

“Bölgenin çehresi değişmiş”

Ziyaretçi kadınların 3 gündür Şırnak'ta olduğunu vurgulayan Atan, bu ziyaretlerin artık bölgede barış rüzgarlarının esmeye başladığının da en büyük göstergelerinden olduğunu söyledi.

Samsun’dan kente ilk ziyaretini gerçekleştiren Elvinler Derneği Başkanı Yeşim Gürsoy da “Eski yıllardaki o kötü algı artık yok. Bambaşka bir şehirle karşılaştık. Halkı son derece çağdaş ve modern. Kadınların omuzlarında yükselen Doğu’nun bir cazibe merkezi olmasının vakti gelmiştir. Onun için hepimiz görevdeyiz” mesajını verdi.

Yorumlar (0)