79. Venedik Film Festivali'nde rekor: 13 dakika ayakta alkışladılar

79. Venedik Film Festivali'nde gösterimi yapılan The Banshees of Inisherin filmi, festivale katılanlar tarafından tam 13 dakika ayakta alkışlandı. Böylece film, yılın en uzun süre alkışlanma rekorunun sahibi oldu.

KÜLTÜR-SANAT 06.09.2022, 15:14 07.09.2022, 10:24
79. Venedik Film Festivali'nde rekor: 13 dakika ayakta alkışladılar

Prestijli “Altın Aslan” ödülünün sahibi olmak için ünlü yapımların birbiri ile kıyasıya yarıştığı 79. Venedik Film Festivali’nde ilk defa izleyici ile buluşan kara komedi yapım The Banshees of Inisherin filmi, 13 dakika ayakta alkışlandı.

Sezonun en fazla alkışı!

Colin Farrell, Kerry Condon ve Brendan Gleeson’ın başrolünde yer aldığı yapım, 13 dakika boyunca aldığı alkışla bu yılın en fazla alkışlanan filmi oldu.

Alkışlar kesilmeyince, misafirlerin salondan ayrılması istendi!

Edinilen bilgiye göre, seyircilerin coşkulu alkışları çok uzun süre devam ettiği için gösterimi gerçekleşecek olan bir sonraki yapım (Don’t Worry Darling) için izleyicilerin salondan ayrılması talep edildi.

Altın Küre ve Oscar’a da aday olacak

Festivalde çok büyük bir başarı yakalayan filmin, Altın Küre ve Oscar gibi prestijli ödül törenlerinde de gözden kaçmayacağı tahmin ediliyor. Özellikle Colin Farrell’in bu sezon En İyi Erkek Oyuncu dalında aday gösterileceği öngörülüyor.

The Banshees of Inisherin filminin konusu

Büyük ses getiren film, iki yakın arkadaşın (Gleeson ile Farrel) arkadaşlıklarına son vermesini ve bu durumun yankılarının da yaşamlarını sürdürdükleri küçük kasabayı nasıl etkilediğini konu alıyor.

Gleeson ile Farrel ikilisi daha önce de 2008’de In Bruges isimli kara komedi filminde birlikte başrolleri paylaşmıştı.

Festivalde öne çıkan diğer filmler;

Bu sene, Darren Aronofsky’nin yönetmenliğini üstlendiği The Whale filmi de festivalde 6 dakika alkışlandı ve eleştirmenler tarafından tam not aldı.

Rolü gereği 270 kilo oldu!

Filmde rolü gereği tam 270 kilo olan Brendan Fraser'ın performansı ise övgü topladı. Başarılı oyuncunun Oscar yarışında ön plana çıkacağı düşünülüyor.

Tar, 6 dakika ayakta alkışlandı

Sezonun bir başka güçlü filmi ise Cate Blanchett’in başrolünde olduğu Tar adlı yapım oldu. Yönetmen koltuğunda Todd Field’ın oturduğu yapım, gösterim sonrasında seyirciler tarafından tam 6 dakika ayakta alkışlandı. İzleyicilerin filmi alkışlarken pek çok defa “Bravo!” dediği duyuldu. Film, Berlin Filarmoni orkestrasında şeflik yapan Lydia Tár’ın hikayesini anlatıyor.

Yorumlar (0)