74. Cannes Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

Bu yıl 74. düzenlenen Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülünü 'Titane' filmi kazandı.

KÜLTÜR-SANAT 17.07.2021, 23:27 28.05.2023, 16:28
74. Cannes Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

Fransa’nın Cannes şehrinde 6 Temmuz tarihinde başlayan festivalin ödül töreni, Cannes Festival Sarayı'nda gerçekleşti.

Jüri başkanı Spike Lee'nin yanlışlık yaparak Altın Palmiye kazanan filmi erken açıkladığı festivalde, ödül Fransız Julia Ducournau'nun yönettiği 'Titane' adlı filmine verildi. Ducournau, Altın Palmiye'yi kazanan ikinci kadın yönetmen oldu.

En iyi yönetmen ödülünü ise 'Annette' adlı filmiyle Fransız yönetmen Leos Carax aldı.

Kısa film dalında jüri özel ödülü Brezilyalı senarist ve yönetmen Jasmin Tenucci'nin 'Ceu de Agosto'ya verilirken, Altın Palmiye ödülüne Hong Konglu yönetmen Tang Yi'nin 'Tian Xia Wu Ya' isimli filmi layık görüldü.

Altın Kamera ödülü ise 'Murina' filmi ile Hırvatistan asıllı yönetmen Antoneta Alamat Kusijanoviç'e verildi.

İran asıllı yönetmene 'Büyük Ödül'

İtalyan yönetmen Marco Bellocchio, Onursal Altın Palmiye ödülüne layık görüldü. En iyi erkek oyuncu 'Nitram' adlı filmdeki rolüyle ABD'li aktör Caleb Landry Jones, en iyi kadın oyuncu ise 'Verdens Verste Menneske' isimli filmindeki performansıyla Norveçli aktris Renate Reinsve seçildi.

Jüri Özel Ödülü'nü de Taylandlı yönetmen Apichatpong Weerasethakul'un 'Memoria ile İsrail asıllı yönetmen Nadav Lapid'in 'Ha'berech' filmleri layık görüldü.

Japonyalı yönetmen Hamaguchi Ryusuke'nin Takamasa Oe ile birlikte yazdığı 'Drive My Car' en iyi senaryo ödülünü kazandı.

Büyük Ödül, Finlandiyalı Juho Kuosmanen'in yönettiği 'Hytti N6' ile İran asıllı Asghar Farhadi tarafından yönetilen 'Ghahreman' filmlerine verildi.

Yorumlar (0)