7. Koğuştaki Mucize’ye şok: 93. Oscar’da kısa listeler açıklandı!

93.kez bu yıl düzenlenecek olan Akademi Ödülleri’nde “En İyi Yabancı Film” dalındaki 15 filme indirilmiş kısa liste açıklandı. Listede Türkiye’nin adayı olarak seçilen “7. Koğuştaki Mucize” filmi, kendine yer bulamadı.

KÜLTÜR-SANAT 10.02.2021, 10:38 10.02.2021, 17:25
7. Koğuştaki Mucize’ye şok: 93. Oscar’da kısa listeler açıklandı!

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından düzenlenen Oscar Ödülleri’ne geri sayım başladı. Doksan üçüncü kez bu yıl düzenlenecek olan Akademi Ödülleri’nde adaylar yavaş yavaş diğer ödül törenlerinin de adaylarını açıklamasıyla beraber şekillenirken, “En İyi Yabancı Film” ödülü için bir takım netlikler kazanıldı. Geçtiğimiz yıl Güney Kore yapımı “Parazit” filminin kazandığı ödül için bu yıl yarışacak filmlerden kısa bir liste açıklandı.

7. Koğuştaki Mucize, listede yer alamadı

Daha önceki yıllarda 10 film olarak açıklanan liste, bu yıl 15 film olarak açıklandı. Böylece Oscar mücadelesi için 5 filmlik adaylığa 15 film daha da çok yaklaştı. Türkiye’nin Oscar adayı olarak seçilen, yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in yaptığı “7. Koğuştaki Mucize” filmi, listede kendine yer bulamadı. Başlıca rollerini Aras Bulu İynemli, Nisa Sofya Aksungur, Deniz Baysal, Sarp Akkaya ve İlker Aksum gibi isimlerin paylaştığı filmin aday olduğu duyurulduğunda, oldukça konuşulmuştu.

“En İyi Yabancı Film” kategorisinin kısa listesinin yanı sıra, “En İyi Belgesel”, “En İyi Kısa Film” ve “En İyi Görsel Efekt” gibi dallardaki kısa listeler de paylaşıldı. Her yılın Şubat ayı sonunda düzenlenen Oscar Ödülleri, 93. yılında pandemi nedeniyle daha geç yapılacak. Tüm kategorilerdeki kesin adayların 13 Mart’ta açıklanması planlanırken, ödül töreni ise 25 Nisan gecesi düzenlenecek.

İşte, “En İyi Yabancı Film” dalı için açıklanan kısa listede yer alan 15 film:

Quo Vadis, Aida? – Bosna Hersek
The Mole Agent – Şili
Charlatan – Çekya
Another Round – Danimarka
Two of Us – Fransa
La Llorona – Guatemala
Better Days – Hong Kong
Sun Children – Iran
Night of the Kings – Fildişi Sahili
I’m No Longer Here – Meksika
Hope – Norveç
Collective – Romanya
Dear Comrades! – Rusya
A Sun – Tayvan
The Man Who Sold His Skin – Tunus


Yorumlar (0)