7 Ekim 2022 haftasında vizyonda neler var? Haftalık sinema rehberi...

Sinemaseverlerin beklediği yeni haftanın filmleri vizyona giriyor. 7 Ekim 2022 Cuma haftası vizyona giren filmlerle yine dopdolu. David O. Russell imzalı Amsterdam filmi, bilim kurgu izleyicisine güzel dakikalar geçirmeyi vadeden “Evrenler Savaşı” çocuklar için animasyon film “Efsane Takım: Bilim Kahramanları” yerli komedide zengin oyuncu kadrosuyla dikkat çeken “Kim Bu Aile”, korku türünde 2 yeni film “Yasaklı Köy” ve “İçimdeki Varlık” ile yeni haftada izleyiciler filme doyacak. İşte yeni haftada Türkiye sinemalarında vizyona girecek filmler ve detayları…

KÜLTÜR-SANAT 07.10.2022, 10:30
7 Ekim 2022 haftasında vizyonda neler var? Haftalık sinema rehberi...

Yeni haftada yepyeni filmler sinemaseverlerle beyazperdede buluşacak. Bu hafta keyifle izleyebileceğiniz filmlerle yine dopdolu. 2 korku filmi, 1 animasyon film, yabancı türde 2 film ve yerli komedi 1, yerli dram-aksiyon yapımı ise 1 filmin vizyona gireceği 7 Ekim haftası sinemaseverler için bir hayli güzel geçeceğe benziyor.

Yeni haftanın vizyona girecek filmleri hangileri ve filmlerin detayları neler? İşte detaylar…

Amsterdam

Yeni haftada David O. Russell’ın yönetmen koltuğunda oturduğu ve senaristliğini yaptığı 1930’lu senelerde tanık oldukları bir cinayet neticesinde cinayet zanlısı olan ABD tarihinin en çirkin entrikalarından bir tanesini ortaya çıkaran 3 arkadaşın yaşam öyküsünü işleyen Amsterdam filmi büyük bir merakla bekleniyor.

Margot Robbie, Christian Bale ve John David Washinton, Sean Avery, Leland Orser, Taylor Swift, Alessandro Nivola, Matthias Schoenaerts, Andrea Riseborough, Anya Taylor-Joy, Chris Rock, Michael Shannon, Timoty Olyphant, Mike Myers, Robert De Niro, Zoe Saldana, Rami Malek gibi isimlerin yer aldığı film 2 saat 15 dakika uzunluğunda ve gerilim, polisiye, dram türünde.

Evrenler Savaşı

7 Ekim haftasının Güney Kore yapımı filmi Dong-hoon Choi’nin yönetmenliğini üstlendiği Evrenler Savaşı dikkat çeken filmlerden biri. Bilim kurgu seven izleyicileri sinema salonlarına çekmeyi amaçlayan filmin konusu ise şöyle:

Devirler boyunca, insanların beyinlerine uzaylılar mahkumlarını hapsettiler. 2022 senesinde ise “Gardiyan” insan beynine hapsedilmiş olan mahkumların kaçmasını engellemek amacıyla zamanın kapısını açar. Bu esnada 6 asır önceki geçmişte Kutsal Bıçak ve Şimşek Atan Kız’ı bulana para verilecektir ve sakar bir keşiş olan Muruk, herkesten daha önce onu bulma için harekete geçer. Muruk, Kutsal Bıçak ile Şimşek Atan Kız’ı ararken, nehirde bir uzay gemisine rastlar ve durumlar çok başka bir yere evrilir.

Oyuncu kadrosunda Woo-bin Kim, Ryu Jun-Yeol ve Tae-ri Kim’in yer aldığı Evrenler Savaşı aksiyon, fantastik ve bilim kurgu sevenlerin kaçırmaması gereken bir yapım. 2 saat 23 dakika uzunluğundaki bu film bu hafta vizyonda olacak.

Efsane Takım: Bilim Kahramanları

Efsane Takım: Bilim Kahramanları bu haftanın animasyon türündeki filmi. Suat Emuce’nin yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı, Onur Kırış, Mustafa Oral ve Ozan Kotra’nın oyuncu kadrosunda yer aldığı 1 saat 27 dakika uzunluğundaki filmin konusu ise şöyle:

Geliştirmiş olduğu biyolojik silah ile doğanın dengesini bozup tehliyeke atmak isteyen Sutung, önce Türkiye’deki Kaz dağları, Kaçkar Dağları ve Beydağları’ndaki ormanlara saldırı yapar. Sutung’un bu dünyayı yok etme planı hızla ilerlerken bu korku verici plan dünyayı çeşitli tehlikelerden korumak maksadıyla kurulan Gizli Görevler Merkezi’ne ulaşmıştır. Merkezde yönetici olan Ahmet, felaketten kurtulma planında tarihin önemli bilim insanlarından esinlenip Efsane Takım’ı görevlendirir. Bu takım da Lagari, Hayvan, Cezeri ve Hezarfen’den oluşmaktadır.

Kim Bu Aile?

Haftanın yerli komedi filmi Kim Bu Aile, zengin oyuncu kadrosuyla beyazperdede izleyicilerle buluşuyor. Komedi türünü seven izleyiciler için Onur Buldu, Nurgül Yeşilçay, Cengiz Bozkurt, Altan Erkekli ve Ferit Aktuğ’un başrollerinde yer aldığı film eğlenceli dakikalar sunmayı vadediyor.

Film, yaşamının değişmesine sebep olan bir çetenin peşine düşen Adem ile ailesinin yaşamını konu alıyor. Adem Haberdar’ın yaşamı mühim bir operasyonda başarısız olması neticesinde emniyetten ayrılmak durumunda kalmasıyla çok başka bir hal alır. İşinden ayrılmasına sebep olan çetenin peşine düşen Adem, çeteyi izleyebilmek için tavukçu restoranı açar. Fakat göstermelik açılan bu dükkan hiç beklemedikleri bir üne kavuşur. Adem ise işlerin içinden nasıl çıkacağını bilememektedir.

Ali Erkan Ersezer’in senaristliğinde, Bedran Güzel’in yönetmenliğinde çekilen film 2 saat 4 dakika uzunluğunda.

Komutan

Haftanın dram ve aksiyon türündeki yapımı Komutan’ın başrollerinde Aslıhan Güner, Mert Kılıç, Emre Bulut ve Can Kızıltuğ yer alıyor. Mert Kılıç’ın aynı zamanda Selahattin Sancaklı ile yönetmenliğini yaptığı film 1 saat 29 dakika uzunluğunda ve konusu ise şöyle:

Suriye El Bab’da yapılan özel bir operasyonda 3 kişiden oluşan bir Türk Özel Kuvvetler Timi şehit düşer. Teröristler tarafından şehitlerin cenazesi ele geçirilmeye çalışılır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, kaybettiği şehitlerin cenazesini orada bırakmamak konusunda kararlıdır. Bunun için 3 asker ile Binbaşı Tuna Akan’ı bu şehitleri vatana geri getirmekle görevlendirir. Bu sırada Suriye’de birçok terör örgütü ya da farklı ülke de çıkar çatışması yaşamaktadır. TSK’nın da desteğiyle üç şehidin cenazesi vatanlarına getirilmeye çalışılacaktır.

İçimdeki Varlık

7 Ekim haftasının vizyona giren korku türündeki ilk yapımı 87 dakika uzunluğunda ve yönetmenliğini Mustafa Özer yapıyor. Senaristliğini İbrahim Yılmaz’ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda ise Şevki Özcan, Metin Kırmızı ve Burcu Genç yer alıyor. Filmin konusu işe şöyle:

Bir grup arkadaş, kampa gitme kararı alır. Önce her şey yolunda gibi gözükür fakat kamp alanını gezmeye başlayan gençler burada bir mağara görür. Çok geçmeden gençler, gördükleri bu mağarada mahsur kalırlar.

Yasaklı Köy

Haftanın 2. ve son korku yapımı ise Aziz Özuysal ile Gül Pürçek’in senaristliğini üstlendiği, yönetmen koltuğunda ise yine Aziz Özuysal’ın oturduğu Yasaklı Köy filmi. 87 dakika uzunluğa sahip filmin konusu ise şöyle:

Oğlunun dünya evine girmesini isteyen ancak aradığı gelini bir türlü bulamayan bir anne, istemediği için büyük oğlundan büyüyle ayırdığı eski gelini Nara’nın önerdiği bir kızı görmek ister. Aslında Nara’nın büyü ile kontrol etmesinden dolayı anne bu öneriyi rahatça kabul edebilmiştir. Genç kızı görmeye annesi Fidan, anneannesi Melahat ve dayısı Mehmet ile beraber giden Gaffar, köye girdiklerinde kendisini beklenmedik tuhaf olaylar silsilesinin arasında bulur.

Yorumlar (0)