6. İstanbul Karagöz Festivali başlıyor

Karagöz Derneği ve İSYAP Sanat Yapım Prodüksiyon tarafından düzenlenen 6'ıncı İstanbul Karagöz Festivali, 12-30 Kasım tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Festival çerçevesinde söyleşiler ve atölyelerin yanı sıra Karagöz sanatçılarınca çeşitli gösteriler yapılacak.

KÜLTÜR-SANAT 09.11.2022, 23:50 10.11.2022, 16:43
6. İstanbul Karagöz Festivali başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Beykoz Belediyesi, Tuzla Belediyesi, Çekmeköy Belediyesi, Güngören Belediyesi, Bağcılar Belediyesi, Esenler Belediyesi ve İstanbul Rumeli Üniversitesi'nin desteklediği festival, UNECSO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) tarafından 'Somut Olmayan Kültür Mirası' olarak tescillenen Karagöz sanatını daha fazla görünür kılmayı amaçlıyor.

Alpay Ekler'e ithaf ediliyor

6'ıncı İstanbul Karagöz Festivali, bu sene vefat eden ve 'Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri Ödülü'nü alan Karagöz sanatçısı Alpay Ekler adına sunuluyor. 

Festivale iştirak eden sanatçılar arasında Sibel Tomaç, Deniz Karalar, Serkan Balakin, Alican Balakin, Özgür Atkın ve Göher Ergün yer alıyor. 

Festival programına, Karagöz Festivali'nin internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden erişilebiliyor.

Yorumlar (0)