50 yıldır topladığı kasetlerle arşiv yaptı

Yalova’da yaşayan Orhan Doğan, 50 yılda topladığı 3 bin kasetle evinde arşiv yaptı.

KÜLTÜR-SANAT 16.04.2021, 11:52 16.04.2021, 15:53
50 yıldır topladığı kasetlerle arşiv yaptı

Kentte kaset tutkunluğu ile bilinen Orhan Doğan (60), kasetlere olan ilgisinin çocukluğunda başladığını ev halen devam ettiğini söyledi.

Evinde kaset arşivi yaptı

50 yılda topladığı 3 bin kasetle evinde bir arşiv oluşturan Doğan, şimdiye kadar biriktirdiği kasetlerine gözü gibi bakıyor.

Kasetlerin bozulmaması için temizliklerini aksatmadığını dile getiren Doğan’ın arşivinde ise en başta İbrahim Tatlıses, Müslüm Gürses ve Ferdi Tayfur gibi sanatçıların albümlerinden oluşan kasetler yer alıyor.

Bir kaset için Un Kapanı’na 4 defa gidip geldim

Kasetlere olan ilgisini ve 50 yıldır devam eden kaset biriktirme serüvenini anlatan Doğan, “Bu kasetlerin her birinde unutulmaz anılarım var. Öyle ki bazıları ilk çıktığında cebimdeki son parayı yol ve kaset parası verip eve yaya olarak döndüğüm zamanlar oldu. Benim bir kaset için Yalova’dan Un Kapanı’na 4 defa gidip geldim. Birçok albümü ise sanatçıların kendi elinden imzalı şekilde almışımdır. Ne zaman ruhum sıkılsa teselli bulmak için müzik dinlerim. Ancak eskisi kadar artık kaliteli sesler çıkmıyor. Sanat bile dijitale dönüştü. O muhteşem müzikleri ve sesleri ancak kasetlerimizden dinleyebiliyoruz” dedi.
 

Yorumlar (0)