40 yılda bir araya getirildi: Trakya’da sergilenecek

40 sene içerisinde bir araya getirilen örnekler Trakya Üniversitesi Doğa Tarihi Müzesi'nde ziyaretçilere sunulacak.

KÜLTÜR-SANAT 06.01.2023, 15:39 07.01.2023, 17:19
40 yılda bir araya getirildi: Trakya’da sergilenecek

Trakya Üniversitesi (TÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri tarafından 40 senelik bir süre içerisinde bir araya getirilen hayvan ve bitki örnekleri Doğa Tarihi Müzesi'nde ziyaretçilere sunulacak.

Binlerce çeşit örnek müzede sunulacak

Hayvan ve bitki örnekleri, yarın açılışı sağlanacak Karaağaç Yerleşkesi'ndeki müzede doğa ve bilim sevdalılarının ilgisine sunulacak. Türkiye’nin biyolojik çeşitlilik noktasında oldukça zengin olduğunu aktaran Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe, “Ülkemizde 12 bin bitki tür bulunuyor. Bu bitkilerden yüzde 32'si ise endemik özellikte. Trakya, 2 bin 773 bitki çeşidini içinde barındıran bir bölge. Bu rakam ise Türkiye’deki bitki çeşitliliğinin yüzde 25 kadarını temsil etmektedir. Öte yandan bölgede 415'i omurgalı olacak şekilde 2 bin 162 hayvan çeşidi belirlenmiş olan bu rakam her sene yükselmektedir." dedi.

“Avlanma yapılmadı”

TÜ Biyoloji Bölümünün hayvan ve bitki örneği açısından oldukça zengin bir koleksiyonu içerisinde barındırdığını söyleyen Çamlıtepe, “Bizlerin oluşturduğu koleksiyonun bir kısmı TÜ Doğa Tarihi Müzesi'nde sergilenecek. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun destek ve katkılarıyla faaliyete sokulacak olan müzemiz 7 Ocak günü faaliyete sokulacak. Müzede bulunan bütün örnekler orijinaldir. 40 sene süresince bölüm öğretim personelleri tarafından müze tekniklerine uygun şekilde oluşturuldu. Örneklerin alınmasında herhangi bir avlanma sağlanmamıştır" diye konuştu.

Yorumlar (0)