40. İstanbul Film Festivali’nden ilk detaylar, basın toplantısında anlatıldı!

Kırkıncı yılında sinemaseverlerle buluşacak olan İstanbul Film Festivali, üç aya yayılacak festivali hakkında ilk detayları, basın toplantısında paylaştı. Festival direktörü Kerem Ayan, 1 Nisan'da çevrimiçi olarak festivalin başlayacağını ve gösterimlerin Mayıs ve Haziran aylarında çevrimiçi olarak ve sinema salonlarında ile açık hava sinemasında olacağını belirtti.

KÜLTÜR-SANAT 17.03.2021, 12:48 17.03.2021, 16:10
40. İstanbul Film Festivali’nden ilk detaylar, basın toplantısında anlatıldı!

Kırkıncı kez bu yıl düzenlenecek olan İstanbul Film Festivali, sinemaseverlerle 1 Nisan tarihinde buluşmaya hazırlanıyor. 29 Haziran’a kadar gösterimlerini sürdürecek olan festival, Mayıs ve Haziran aylarında ise çevrimiçi gösterimlerin yanınsa, sinema salonlarında ve açık hava sinemasında devam etmeyi planlıyor.  Festivalin Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması ise, 20-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Uluslararası Yarışma bölümü ve Galalar ise, 18-29 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Pandemiden bu yana destekçiler yalnız bırakmadı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği İstanbul Film Festivali, pandeminin gidişatına ve kısıtlamalara göre, yurtiçinden ve yurtdışından konuk yönetmen ve oyuncuların katılımını sağlamayı amaçlıyor. Festivalin çevrimiçi düzenlenen basın toplantısında ise, festivalin ilk detayları İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ve Festival Direktörü Kerem Ayan tarafından açıklandı. Görgün Taner, 40 yıldır sinemanım bir şenlik olduğu mottosuyla yola çıktıklarını söylerken, pandemi sürecinden bu yana festivalin destekçilerin her zaman yanlarında olduğunu belirtti.

Çetin İnanç, Salih Güney, Belkıs Özener ve Suna Selen’e ödül

Festivalin direktörü Kerem Ayan ise, 40. İstanbul Film Festivali Sinema Onur Ödülleri'nin sahiplerini açıkladı. Onur ödülü; oyuncu ve dublaj sanatçısı Belkıs Özener, yönetmen Çetin İnanç, oyuncu Salih Güney ve oyuncu Suna Selen’e takdim edilecek. Festivalin afişinin tasarımı ise, Londra temelli ünlü kolaj sanatçısı Selman Hoşgör’e ait. Afiş, festivalin sinema sanatçılarını, yönetmenleri ve izleyicileri birleştiren yapısından ilhamla yerli ve yabancı sanatçıları bir araya getiriyor. Nisan ayında ise yarışmacı filmleri açıklayacak olan festival, 26 Mart 2021 tarihine kadar başvuru alımını sürdürecek.

Yorumlar (0)