4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, ikinci etabında ödüllerini açıkladı!

İkinci etabıyla sinemaseverlerle çevrimiçi olarak buluşma sağlayan 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, ikinci etabını tamamladı. Çevrimiçi olarak gösterimlerini sürdüren festival, ayrıca kapanış töreninde ödül sahiplerini de açıkladı. Festival kapsamında verilen ‘Altın Makara Uzun Metraj En İyi Film’ ödülünün sahibi ise, Leyla Yılmaz’ın Bilmemek filmi oldu.

KÜLTÜR-SANAT 09.05.2021, 09:58 10.05.2021, 11:41
4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, ikinci etabında ödüllerini açıkladı!

Sinemaseverlerle dördüncü yılında buluşma yaşayan ve bu yıl uluslararası çapta düzenlenen Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, ikinci etabını tamamladı. Çevrimiçi gösterimler yapan festival, 1-7 Mart tarihleri arasında ilk etabını yaptı. 22 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında ise ikinci etabını tamamlayan festival, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ve #sığamıyoruz etiketiyle düzenlendi. İkinci etap açılışını 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusuyla başlatan festival, kapanını da coşkulu bir şekilde gerçekleştirdi.



Emeği geçen herkese teşekkür edildi

Açılış konserinin ardından festivalin direktörü Gülten Taranç, festivalin uluslararası boyuta taşınmasında destek olan ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Yurtdışından katılımın oldukça fazla olduğunu belirten Taranç, kırktan fazla söyleşi ve 200 saatlik bir izlenme yakaladıklarını belirtti. Festivale destek olan herkese teşekkür eden Festival Uluslararası direktörleri Prof. Zeynep Merve Uygun ve Dr. Ebru Beyazıt, İngiltere, Kosova, Amerika, Sırbistan, Almanya ve Fransa gibi ülkelere açıldıklarını belirtti.



Bilmemek filmine iki ödül verildi

Festival kapsamında ödül töreni de gerçekleşti. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin Emek ödülü, sinema eleştirmeni Banu Bozdemir tarafından eleştirmen, çevirmen ve programcı Sevin Okyay’a verildi.



Honeyland yani Bal Ülkesi filmiyle iki dalga geçen yıl Oscar adaylığı alan yönetmen Tamara Kotevska’ya ise, Festivalin Balkan temsilcisi Nena Popovic tarafından Yönetmenlik Başarı Ödülü verildi. Altın Makara Uzun Metraj En İyi Film Ödülü’nün sahibi ise, bir çok festivalden ödüllerle dönen ‘Bilmemek’ filminin oldu. Filmin yönetmeni Leyla Yılmaz’a ise Biket İlhan En İyi Yönetmen Ödülü verildi. Festival kapsamında yapılan Balkan Özel Seçkisi’nin ödüllerinin ise, 15 Mayıs’ta açıklanmasına karar verildi.  İşte festivalin ödül sahipleri, şu şekilde açıklandı:

Altın Makara Uzun Metraj En İyi Film Ödülü: Bilmemek
Biket İlhan En İyi Yönetmen Ödülü: Bilmemek
Uzun Metraj Jüri Özel Ödülü: Amina
Kamera Göz En İyi Film: Töz
Kamera Göz Jüri Özel Ödülü: Ufka Bakma Durağı
En İyi Kısa Film: Paydos
En İyi Deneysel Film: Kam
Deneysel Jüri Özel Ödülü: Kendine Ait Bir Kamera
Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Özel Ödülü: Kader Postası
Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Balkan Özel Ödülü: Then Comes The Evening (Ve Akşam Çökerken)
Emek ve Başarı Ödülleri
Sinema Yazarı Emek Ödülü : Sevin Okyay
Yönetmenlik Başarı Ödülü : Tamara Kotevska
Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Akademik Başarı Ödülü : Prof. Eylem Atakav

Yorumlar (0)