4. Kadın Yönetmenler Festivali’nde yarışacak filmler ve gösterim seçkisi belirlendi!

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan ve 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kadın Yönetmenler Festivali, ulusal yarışma filmlerini ve festival kapsamında göstereceği filmleri açıkladı!

KÜLTÜR-SANAT 26.01.2021, 13:04 27.01.2021, 09:25
4. Kadın Yönetmenler Festivali’nde yarışacak filmler ve gösterim seçkisi belirlendi!

2021 yılında dördüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali, sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Pandemi koşulları nedeniyle çevrimiçi platformda ve İzmir’in sosyal mesafeye uygun kamuya açık alanlarında gerçekleştirilmesi planlanan festival, 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

31 tane film, İzmir prömiyerini yapacak

Festivalde bu yıl “Ulusal Yarışma” da yarışacak filmler ve gösterime sunulacak seçki de belli oldu. Seçkide yer alacak ve yarışacak olan filmler; Belgesel yönetmeni Berna Gençalp, yönetmen ve senarist Dilek Çolak ve sinema yazarı Duygu Kocabaylıoğlu Arazlı’dan oluşan ön jürinin değerlendirmeleri sonucu belirlendi. Festival kapsamında 45 film, dördü yarışma seçkisi olmak üzere 8 ayrı kategoride festival gösteriminde olacak! Ön elemeyi geçen 45 filmin 12 tanesi ise, Türkiye ve dünya prömiyerini 4. Kadın Yönetmenler Festivali’nde gerçekleştirecek. Ayrıca 31 uzun metrajlı film de, İzmir prömiyerlerini yapacak. Uluslararası bölümde gösterilecek filmler için başvuru süreci ise halen sürmekte.

Festival kapsamında gerçekleşecek olan Ulusal Yarışma ise ilk kez düzenlenecek. Altın Makara Ulusal Uzun Metraj Yarışması’nda yarışacak 5 film ise şu şekilde açıklandı; Rûken Tekeş imzalı belgesel Aether, Kıvılcım Akay’ın yönettiği Amina, Leyla Yılmaz’ın ödüllü filmi Bilmemek, Elif Akarsu Polat ile Çiğdem Bozali’nun yurtdışı ödüllü filmleri Kader Postası ve Ayşegül Selenga Taşkent’in yönettiği Ovacık belgeseli, bu kategoride yarışacak.

‘Ekipten’ kategorisinde festival ekibinin filmleri gösterilecek

“İlkler Unutulmaz” teması altında ise, 2015 yılında ödül toplayan ve Senem Tüzen’in yönettiği “Ana Yurdu” filmine özel gösterim yapılacak. Festivalin başından bu yana devam eden “Kamera Göz” ve “Kısa Candır” seçkileri ise bu yıl da devam edecek.
Bu yıl ilk kez deneysel kategorisinin de eklendiği festivalde, ayrıca festival ekibinin üretimi olan kısa filmler ‘Ekipten’ kategorisi altında özel bir gösterim yapacak. Festival hakkında daha detaylı bilgiye kadinyonetmenlerfestivali.com.tr web adresinden ulaşılabilecek.

Yorumlar (0)