4 gün önce doğum gününü kutlamıştı: Mehtap Ar, kansere yenik düştü!

Yıllardır oyunculuk yapan ve Aysel Gürel’in kızı olan Mehtap Ar, kanser nedeniyle yaşam savaşına yenik düştü. Yaklaşık dört aydır yoğun bakımda olan ve birkaç gün önce doğum günün kutlayan 64 yaşındaki sanatçı, Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

KÜLTÜR-SANAT 11.04.2021, 10:06 11.04.2021, 18:02
4 gün önce doğum gününü kutlamıştı: Mehtap Ar, kansere yenik düştü!

Yaklaşık iki yıldır kanser tedavisi gören, merhum sanatçı Aysel Gürel’in kızı ve oyuncu Müjde Ar’ın kardeşi olan oyuncu Mehtap Ara, yaşam savaşını kaybetti. Dört gün önce 64. yaş gününü kutlayan sevilen sanatçı, yaklaşık üç-dört aydır yoğun bakımda tedavi görüyordu. 13 yıl önce rahim ağzı kanseriyle mücadele eden ve kanseri yenen Mehtap Ar, iki yıldır da akciğer kanseriyle savaşıyordu. Doktorların tavsiyesi ve daha kötü olması nedeniyle Ocak ayında hastaneye yatan Ar, yaşam mücadelesi veriyordu.



Ölüm nedeni çoklu organ yetmezliği olarak açıklandı
Oyuncu Müjde Ar, kardeşini kaybetmenin acısını paylaştı. Çok üzgün olduğunu belirten Ar, kardeşinin çok acı çektiğini ve acılarının dindiğini umduğunu da sözlerine ekledi. Mehtap Ar’ın Zincirlikuyu Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından, naaşı da Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.


Salgın koşulları nedeniyle cenazeye az sayıda isim katılabilecek. Hastaneden yapılan açıklamaya göre Ar, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Mehtap Ar'ın ardından Ajda Pekkan, Tarkan, Betül Demir, Atilla Atasoy ve Itır Esen gibi isimler de baş sağlığı diledi.



Kemal Sunal ile Devlet Kuşu filminde rol aldı
6 Nisan 1967’de İstanbul’da doğan Mehtap Ar, yani gerçek adıyla Mehtap Gürel, söz yazarı ve sanatçı Aysel Gürel ile gazeteci Vedat Akın’ın kızıydı. Ablası Müjde Ar ile birlikte büyüyen Mehtap Ar, balası gibi oyuncu olmaya karar verdi. Lale Oraloğlu Tiyatrosu’nda oyunculuk hayatına başlayan Ar, 1974 yılında “Ayrı Dünyalar” filminde rol alarak sinemaya adım attı.



Nejat Uygur ve Tevfik Gelenbe tiyatrolarında da oynayan Ar, 1980 yılında Devlet Kuşu filminde rol aldı. Filmde Kemal Sunal ile başrolleri paylaşan Ar, Hülya karakterine hayat verdi.  Oyunculuk kariyerinde 50’ye yakın film bulunduran Ar, 12 tane de dizide rol aldı. 2000’li yılların başında “Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu” nu kuran Ar, çocuklar için oyunlar oynadı, turnelere çıktı. İki kez evlenen Ar’ın, Söz Ar adında oğlu bulunuyor.

Yorumlar (0)