3 ülke, Eurovision’dan çekilme kararı aldı

2023 yılının mayıs ayında gerçekleştirilecek olan Eurovision Şarkı Yarışması için katılım ücretleri artırıldı. Bu durumu kabul etmeyen Karadağ, Kuzey Makedonya ve Bulgaristan, yarışmadan çekilme kararı aldı. 

KÜLTÜR-SANAT 21.10.2022, 16:40 22.10.2022, 12:39
3 ülke, Eurovision’dan çekilme kararı aldı

Avrupa Yayın Birliği tarafından organize edilen ve BBC’de yayınlanan Eurovision Şarkı Yarışması’nda katılım ücretleri artınca peş peşe tepkiler gelmeye başladı. Geçen sene Ukrayna’nın birinciliği ile sonuçlanan yarışmanın yeni katılım ücretlerini onaylamayan Karadağ, Kuzey Makedonya ve Bulgaristan, yarışmadan çekildiklerini duyurdu. 

Katılım ücreti 5 milyon sterlin

Ukrayna’daki savaş sebebiyle bu sene İngiltere’nin Liverpool şehrinde düzenlenecek olan dev organizasyona ilişkin katılımcı ülkeler listesi paylaşıldı. Listede 37 ülke bulunurken, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Bulgaristan’ın yer almadığı görüldü. Her sene yarışmaya katılmak için ücret ödemek zorunda kalan ülkelerden bazıları bu duruma yönelik tepkilerini dönem dönem dile getiriyordu. Son olarak katılım ücretinin bu sene 5 milyon sterline yükseltildiği açıklandı. Ayrıca organizasyona ev sahipliği yapan ülke de bütçeye her sana ayrı bir destek sağlıyor. BBC ise etkinliğin maliyetinin 8 ila 17 milyon sterlin arasında harcama gerektirdiğini duyurdu. 

Yorumlar (0)