24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin Onur ve Başarı Ödülleri açıklandı!

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 24. yılında sinemaseverlerle, 27 Mayıs – 3 Haziran 2021 tarihleri arasında buluşacak! Türkiye’deki ilk kadın filmleri festivali olarak uluslararası alanda çalışmalar yapan Uçan Süpürge’nin Onur ve Başarı ödüllerinin sahipleri açıklandı!

KÜLTÜR-SANAT 15.02.2021, 11:52 15.02.2021, 17:15
24. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin Onur ve Başarı Ödülleri açıklandı!

1998 yılından beri gerçekleştirilen ve sinema sektöründe kadın emeğini öne çıkarmak amacıyla 23 yıldır gerçekleştirilen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 24. yılında sinemaseverlerle buluşacak. 27 Mayıs – 3 Haziran 2021 tarihlerinde düzenlenecek olan festivalin direktörü ise, Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin de direktörlüğünü de üstlenen Azize Tan olmuştu.

Fiziksel ve çevrimiçi olarak iki seçenekte de festivali gerçekleştirmeyi hedefleyen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 2021 yılında “Araftan Çıkmak” temasıyla yola çıkacak. Festival kapsamında her yıl, sinema sanatında kadın emeğinin görünür olduğun ön plana çıkarmak amacıyla özel ödüller veriliyor. Bu yıl ödüller de, 27 Mayıs’ta düzenlenmesi planlanan açılış töreninde sahiplerine verilecek. Festival kapsamında verilen Onur, Bilge Olgaç Başarı ve Genç Cadı ödüllerini sahipleri belli oldu.

Nur Sürer ve Zuhal Olcay’a “Onur” Ödülü verilecek

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin tarihinde 19. kez verilecek olan “Onur Ödülü” nün sahibi, iki başarılı kadın oyuncu oldu. “Uçurtmayı Vurmasınlar”, “Ayna”, “Yılanların Öcü”, “Bir Günün Hikâyesi”, “Uzlaşma”, “Sır Çocukları”, “Fidan”, “Dul Bir Kadın”, “Umuda Yolculuk” gibi filmlerle, klasik Yeşilçam sineması ile bugünün sineması arasında sağlam bir köprü kuran usta oyuncu Nur Sürer ve “Gizli Yüz”, “Halkalı Köle”,  “Amansız Yol”, “Dünden Sonra Yarından Önce”, “Sahte Cennete Veda”, “Medcezir Manzaraları”, “Hiçbiryerde” ve “İki Kadın” gibi Türk sinemasının kült filmlerinde rol alan başarılı oyuncu Zuhal Olcay’a verilecek.

Demet Evgar, Ayta Sözeri, Ekin Fil ve Gülin Üstün’e “Bilge Olgaç Başarı Ödülü” verilecek

Bilge Olgaç Başarı Ödülü ise, oyuncu, müzisyen, yapımcı ve aktivist olan 4 kadına layık görüldü. “Aile Arasında” filmindeki rolüyle bir çok ödüle layık görülen oyuncu ve sanatçı Ayta Sözeri; “Beyza'nın Kadınları”, “Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok”, “Aile Arasında”, “Sofra Sırları”, “Sen Aydınlatırsın Geceyi” ve “Beyza’nın Kadınları” gibi başarılı filmlerin oyuncusu Demet Evgar; Körfez”, “Evde Yok”,“Cadı Üçlemesi 15+”, “Hayaletler” filmlerinin özgün müziklerinin bestecisi Ekin Fil ve İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar’ın yöneticisi olan Gülin Üstün’e ödül verilecek.

Genç Cadı Ödülü, Ahsen Eroğlu’na verilecek

Festival kapsamında genç kadın oyunculara verilen ve onları yüreklendirmek ve desteklemek amacıyla belirnene “Genç Cadı Ödülü” nün sahibi ise, “Menajerimi Ara” dizisindeki rolüyle yıldızı parlayan, “Aylin” adlı kısa filmdeki rolüyle beğeni toplayan ve ilk uzun metraj filmi “Sardunya” ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan genç oyuncu Ahsen Eroğlu’na verilecek.

Uçan Süpürge kapsamında verilen “Tema” ödülünün sahibi de önümüzdeki günlerde açıklanacak. Festival bir yandan da gösterime koyacağı uzun, kısa, orta metraj kurmaca, deneysel ya da belgesel filmlerinin gösterimi için başvurularını da devam ettiriyor. 26 Şubat’ta başvuruların devam edeceği festivale, Türkiye’den kadın yönetmenlerin filmlerini kabul edecek.

Yorumlar (0)