22. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Trabzon’da başladı

Trabzon Devlet Tiyatrosu ev sahipliğinde düzenlenen 22. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali başladı. Festivalin açılış töreninde Devlet Tiyatroları Genel Müdür Mustafa Kurt konuşma gerçekleştirdi. 22 senesidir başarılı festivaller yürüttüklerini belirten Kurt, festivalin 2 hafta süreceğini ve 20 Mayıs 2022 Cuma günü sona ereceğini ifade etti.

KÜLTÜR-SANAT 06.05.2022, 08:54 06.05.2022, 14:33
22. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Trabzon’da başladı

Devlet Tiyatroları ve Trabzon Devlet Tiyatrosu işbirliğinde düzenlenen 22. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Trabzon’da başladı. Dün akşam saatlerinde Haluk Ongan Sahnesi’nden açılışı gerçekleştirilen festival için en anlamlı konuşmayı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt kaydetti. 1987 senesinden bu yana ara vermeden festival gerçekleştirdiklerini ifade eden Kurt hem Trabzon merkezinde hem de şehrin tüm ilçelerinde 22’nci kez bir araya geleceklerini aktardı. 

Pek çok ülkeden festival için geldiler

Trabzon Devlet Tiyatroları Müdürü Elvan Saliha Karahasan, seneler önce yalnızca Türkiye’deki oyuncular ve oyunlar ile başlayan sürecin zamanla Karadeniz’e kıyısı olan ülkeler ve sonrasında onlarca ülkeden gelen oyuncular olarak genişlediğini ifade ederken “22 senelik tarihe ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” cümlelerini kullandı.



Festival, Kanlı Nigar oyunu ile başladı

Festival, Trabzon Devlet Tiyatroları oyuncuları tarafından sahnelenen Kanlı Nigar oyunu ile başladı. Bu dönem Yunanistan Art Vouveau Tiyatrosu tarafından “Aydaki İlk Çift”, Gürcistan Shota Rustaveli Ulusal Tiyatrosu tarafından “Hedda Gabler”, Moldova Eugene Ionesco Ulusal Tiyatrosu tarafından “Kral Lear”, Azerbaycan Devlet Akademik Milli Dram Tiyatrosu tarafından “On İki Gece”, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu tarafından “Kürk Mantolu Madonna” ve Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından da “Leyla ile Mecnun” , Filistin ASHTAR Tiyatrosu tarafından “Portakallar ve Taşlar” ile Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından “Sonum Başlangıcımdır” oyunları sergilenecek. 

Program 14 gün sürecek olup 20 Mayıs 2022 Cuma günü son bulacak.

Yorumlar (0)