22 Temmuz haftasında 6 yeni film vizyonda…

22 Temmuz haftasında beyazperdede izleyicilerle 6 yeni film buluşacak. Peki yeni haftanın filmleri ve iddialı yapımları hangileri? Konuları neler? İşte beyazperdenin haftalık rehberi…

KÜLTÜR-SANAT 21.07.2022, 17:41
22 Temmuz haftasında 6 yeni film vizyonda…

22 Temmuz haftasında vizyona giren filmleri sizler için derledik.

Çıkış Yok

Çıkış Yok yeni haftanın ilk yabancı filmi. Aksiyon, gerilim türündeki yapımın yönetmen koltuğunda Sophia Banks oturuyor. Lucy Barrett, Uli Latukefu, Jai Courtney, Jason Clarke ve Michell Monaghan’ın oyuncu kadrosunda olduğu film 1 saat 33 dakika uzunluğunda ve Amerika Birleşik Devletleri yapımı.

Filmin konusu ise şöyle:

Abby Trent CIA operasyon görevlisidir ve adına “Tesis” denilen yalnızca yüksek önemi bulunan tutuklular için inşa yapılan hapishanenin tesis yöneticisinin yardımcılığı görevini üstlenmektedir. Abby, Langley’deki CIA genel merkezindeki yeni bir göreve başlamadan birkaç gün öncesinde tesise bir terör grubunun lideri suçlu getirilir. Adı Hacthet olan suçlunun tesise taşınması Abby için büyük bir önemi bulunmaktadır çünkü Abby, kocasını kaybetmiştir ve bu kişinin Hatchet olduğunu düşünmektedir. Sorgulanmadan önce Hatchet hücresinden kaçar ve tesiste bulunan askerlerin birçoğunu öldürür. Abby, Citadel Başkanı’nın da yaşamını yitirmesinin ardından onun yerine geçer ve artık tesisin dış dünyayla bağlantısının koptuğunu görür. Abby bu durumun ardından hapishaneyi kapatır ve Hatchet ile beraber hapishanede kapana kısılı durumda kalır ve olaylar gelişir.

Sihirbazlar Akademisi

Sihirbazlar Akademisi ya da orijinal adıyla The Academy of Magic haftanın animasyon türündeki yapımı. Jorgen Klubien’in yönetmenliği ve senaristliğini yaptığı film 1 saat 26 dakika uzunluğunda ve 2020 yapımı. Film Amerika Birleşik Devletleri yapımı, konusu ise şöyle:

Sihirbazlar Akademisi, arkadaşlarıyla beraber zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya kalan ve özel yetenekleri bulunan bir çocuğun hikayesini konu alıyor. Auro kimsesiz bir çocuktur ve özel yetenekleri bulunmaktadır. Bir gün gizemli yaratık Aura’yı özel güçleri bulunan bir sihir akademisine götürür. Auro, burada kendisi gibi özel yetenekleri olan arkadaşlarıyla beraber macera dolu dakikalar yaşar. Fakat bir gün okul ile beraber karanlık bir sırrın peşine düşer. Aura kendisini öğrendiklerinin ardından zorlu bir mücadelenin içinde bulacaktır.

Kehanet: Ayasofya

Kehanet: Ayasofya haftanın ilk yerli yapımı. Gerilim ve korku türündeki yapımın senaristliğini Mustafa Fırat, yönetmenliğini ise Fatih Hasanoğlu üstleniyor. Oyuncu kadrosunda Mustafa Ak, Halil Kumova ve Fatih Hasanoğlu gibi isimlerin bulunduğu yapım 1 saat 31 dakika uzunluğunda ve konusu şöyle:

Fatih ve Muhammed paranormal olayları araştıran iki gençtir. İkili bir gece gizemli bir kutuyu evlerinin önünde bulur. Kimden geldiğini bilmedikleri kutudaki ipuçlarını araştırmaya başlayan Muhammed ve Fatih’ın yolu sonunda bir sahaf ile kesişir. Sahaf ise kitaba göre iki gencin dünyadaki kötülüğü durdurmak maksadıyla seçilen iki kişi olduğunu söyler. Artık onların görevi üç büyük dinde de ismi geçen “Ahit Sandığı”nı bulabilmektir. Fakat yalnızca sandığın peşinde olanlar onlar değildir. Kötülüğü temsil eden kişiler de bu sandığın peşine düşmüştür.

Zehşin Cin-i Musallat

Haftanın yeni bir başka korku filmiyle senaristliğini ve yönetmenliğini İlker Tunçay’ın üstlendiği ve Gürkan Erduvan, Gökçen Derbeder ve Engin Kahya gibi isimlerin oyuncu kadrosunda bulunduğu Zehşin Cin-i Musallat filmi. 67 dakika uzunluğundaki filmin konusu ise şöyle:

Orhan ve Esra beraber İstanbul’da yaşamını sürdürmektedir. Annesinin ve babasının ölümünün ardından evlenen ve babaannesinin büyüttüğü Esra, babaannesi yaşamını yitirince İstanbul’a gelir ve uzun seneler köyüne dönmez. Babasının yaşamını yitirdiği haberinin ardından Orhan’la köye dönen Esra’nın başına bir hayli karmaşık ve tuhaf olaylar gelecektir.

Tanah

Haftanın yeni bir yerli korku yapımı daha Tanah filmi. Mert Can Kesim’in senarist ve yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Almina Kahraman, Asi Güner ve Ömersan Yemişçioğlu gibi isimler bulunuyor.

1 saat 11 dakika uzunluğundaki filmin konusu ise şu şekilde:

Ayrılığın ardından büyük bir yıkımla karşı karşıya kalan genç bir kadın olan Ebru, en sonunda karar verir. Yaşadığı şehirden ayrılacaktır. Üniversiteden arkadaşı olan Leyla’nın yardımıyla küçük bir sahil kasabasına yerleşmeye karar veren Ebru, buraya gelme kararının ne kadar yanlış olduğunu anlayacaktır. Zira Ebru, kasabaya gelmesiyle birlikte beklenmedik olayların içerisinde kendisini bulacaktır.

Öksüz Kız: Bir Türk Masalı

Beyazperdenin son filmi ise animasyon türünde ve 22 Temmuz haftasında vizyona giriyor. 1 saat 6 dakika uzunluğundaki filmin yönetmenliğini Ali Osman Emirosmanoğlu yapıyor. Filmin detayları ise şöyle:

Öksüz Kız, kötü kalpli üvey kız kardeşi ve annesinden dolayı kötü bir hayat yaşayan öksüz bir kızı kurtaran prensin hikayesini konu alıyor. Kendi halinde bir yaşamı olan genç kızın yaşamın, evlerine cici anne ile kızının gelmesinin ardından değişecektir. Genç kız evin bütün yükünü üstlenmek durumunda kalarak üvey kız kardeşi ve üvey annesinin kötü davranışlarına maruz kalacaktır. Bu sıkıntılı yaşamdan onu çıkartacak ise bir prens olacaktır.

Yorumlar (0)