2023 Oscar Ödülleri ilklere sahne olacak

2023 Oscar Ödülleri (Akademi Ödülleri), 13 Mart gecesi yapılacak merasimde sahiplerini bulacak. Bu seneki Oscar'ın, merasimin işleyişi ve adayların profili bakımından ilklere sahne olması öngörülüyor.

KÜLTÜR-SANAT 12.03.2023, 20:17 13.03.2023, 16:10
2023 Oscar Ödülleri ilklere sahne olacak

Los Angeles'ta yer alan Dolby Theatre'da ünlü televizyon sunucularından Jimmy Kimmel'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan merasim, gece 04.00 itibarıyla sinemaseverlerle buluşacak.

Bu seneki Oscar'ın, merasimin işleyişi ve adayların profili bakımından ilklere sahne olması öngörülüyor. 


(Kimmel)

Kırmızı halı kaldırılacak

Merasim alanında 1961 tarihinden beri uygulanan, ünlü isimlerin kırmızı halının üzerinde yürüme geleneğinin ortadan kaldırılıp, bunun yerine bej renkli halıların yerleştirilmesi, en fazla konuşulan değişiklikler arasında ilk sırada konumlandı.

Hususa ilişkin yapılan haberlerde bahse konu değişikliğin, geçen seneki merasimde ünlü oyuncu Will Smith'in sunuculardan Chris Rock ile naklen yayında kavga etmesi anını unutturabilmek için yapıldığı iddia edildi.

Diğer haberlerde de renk değişikliğinin, merasimin tasarımcıları Raul Avila ve Lisa Love'ın kararından ibaret olduğuna dikkat çekildi.



1935'ten beri ilk Asya kökenli oyuncu aday gösterildi

İlklerden bir diğeri ise geçtiğimiz seneki ödüllere nazaran çok daha fazla uluslararası ismin aday olarak gösterilmesiydi.

'Her Şey Her Yerde Aynı Anda' (Everything Everywhere All At Once) filminde ortaya koyduğu performansla 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne aday olarak gösterilen Malezyalı oyuncu Michelle Yeoh, 1935 tarihinden beri aynı dalda aday olarak gösterilen ilk Asya kökenli oyuncu olarak tarihe geçti.

Ülke dışından aday olarak gösterilen sinemacılar da Oscar'ın ilklerinden oldu. 20 adaydan 11'i uluslararası kişilerden oluşurken İrlandalı adaylar Paul Mescal, Brendan Gleeson, Barry Keoghan, Kerry Condon ve Colin Farrell fark yarattı.

Yorumlar (0)