2021’de beyazperdede en çok izlenen 10 film…

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ve kapanmaya gidilen sektörlerden biri de sinemalardı. Uzun süre sonra beyazperdesini aralayan sinemalar, bu sene kapalı olmadığı dönemlerde 12 milyon 147 bin seyircisini ağırladı. Sinemaseverler ise bu dönemde en çok macera ve aksiyon filmlerini izlemeyi tercih etti.

KÜLTÜR-SANAT 03.01.2022, 22:58 04.01.2022, 12:38
2021’de beyazperdede en çok izlenen 10 film…

Box Office’ten edinilen bilgiye göre, 2021’de 201’i yeni olmak üzere 278 film izleyici ile buluştu. Yıl içinde en çok izlenmiş olan ilk 10 filmin arasına 3’te yerli film adını yazdırdı. Listede yer alan ilk üç filmse macera ve aksiyon türündeki yapımlar oldu. İşte 2021’de sinemaseverlerin en çok izlediği ilk 10 film;

1) Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok

Serinin son filmi olan "Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok", sinema seyircisinin en çok ilgi gösterdiği film oldu. İki haftada 43 milyon lira hasılat yapan filimi, 1 milyon 696 bin izleyici seyretti. Tom Holland, Benedict Cumberbatch ve Zendaya’ nın başrollerini paylaştığı yapımın yönetmeni ise Jon Watts.

Filmde, kimliği açığa çıkan Örümcek Adam’ın Doktor Strange'den sırını kendine geri vermesi için yardım istemesi ve beraberinde yaşanan olaylar konu ediliyor.

2) Hızlı ve Öfkeli 9

2021’de en çok izlenen filimler listesinde ikinci sıraya adını yazdıran yapımsa yine bir devam filmi olan ‘Hızlı ve Öfkeli 9’ oldu. Temmuz ayında seyircisi ile buluşan filmi 960 bin sinemasever izledi. Justin Lin’in yönetmenliğğini üstlendiği filmin hasılatı 22 milyon 184 bin lira. Filimin başrollerinde Vin Diesel, Jordana Brewster, Michelle Rodriguez ve Tyrese Gibson'ın yer alıyor.

Hızlı ve Öfkeli 9, Dom Toretto ve ekibinin Dom’ un geçmişinden gelen kişisel bir tehdide karşı mücadelelerini konu alıyor.

3) Venom: Zehirli Öfke 2

Yılın en çok izlenen üçüncü filmi ise Venom: Zehirli Öfke 2 oldu. Sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği filmi 669 bin izleyici beyazperde de izledi. Ekim ayında vizyona giren filmin hasılatı ise 15 milyon 333 bin lira. ‘Venom’ ismi verilen organizmanın taşıyıcısı Eddie Brock'un macerasını anlatan filimin ikinci serisinde yönetmen koltuğunda Andy Serkis'in oturuyor. Filmde, seri katil Cletus Kasady ile Shriek’in Venom’ un mücadelesi anlatılıyor. Tom Hardy, Michelle Williams, Naomie Harris, Woody Harrelson, ve Stephen Graham filimde rol olan isimler.

4) Akif

Eylül ayında vizyona giren ‘Akif’ filmi bu sene en çok izlenen dördüncü yapım oldu. Büyük şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatından bir kesit anlatan ve İstiklal Marşı’nın yazılış hikayesini izleyiciye aktaran filmi 649 bin 325 kişi izledi. Biyografi ve tarih türündeki filmin yönetmeliğini ise Sadullah Şentürk üstlendi. Filmin oyuncu kadrosunda ise Yavuz Bingöl, Fikret Kuşkan, Hazım Körmükçü, Mine Çayıroğlu ve Murat Han yer aldı.

5) Aykut Enişte 2

Listenin beşinci sırasında yerli yapım komedi filmi olan "Aykut Enişte 2" yer aldı. Cem Gelinoğlu, Hakan Yılmaz, Melis Babadağ, Lale Başar ve Müfit Kayacan’ın oyuncu kadrosunda yer aldığı filmin yönetmeliğini ise Onur Bilgetay yaptı. Bir ayda 642 bin 720 kişi tarafından izlenen filmde, Aile özlemi çeken ve yalnızlığından şikâyet eden Aykut’un hikayesi beyazperdeye taşınıyor.

6)Dune: Çöl Gezegeni

Macera ve bilim kurgu türündeki "Dune: Çöl Gezegeni" 2021’de en çok izlenen altıncı film oldu. 608 bin kişinin izlediği yapımın yönetmenliğini ise Denis Villeneuve üstlendi. Bilim kurgu klasiği olan Dune, yeni sinema uyarlamasında Dune evrenine ve Paul Atreides’in hikayesine değiniyor.

7) Eternals

Dünyayı insanlığının varoluşundan itibaren koruyan ve olağanüstü güçlere sahip olan kahramanların hikayesini anlatan film, Kasım ayında vizyona girdi. Angelina Jolie ve Salma Hayek'i buluşturan macera ve aksiyon türündeki yapımı 379 bin 265 sinema seyircisi izledi.

8) Black Widow

Bilim kurgu, macera ve aksiyon türündeki ‘Black Widow’ listede sekizinci sırada yerini alan yapım oldu. 363 bin 585 kişinin izlediği filmin yönetmenliğini Cate Shortland yaptı. Filimde, büyük bir tehdide karşı ailesiyle iş birliği yapmak zorunda kalan ve bunun için mazisinden ayrılıp gelen Black Widow'un macerası anlatılıyor.

9) Dayı: Bir Adamın Hikayesi

Geride bıraktığımız 2021 yılının en çok izlenen dokuzuncu filmi ise yerli yapım olan ''Dayı: Bir Adamın Hikayesi'' oldu. Uğur Bayraktar’ ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmde, sevilen ve adil olan bir kabadayının yaşam hikayesi beyazperdeye yansıtılıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise yönetmenin kardeşi oyuncu Ufuk Bayraktar, Ahmet Varlı, Gizem Karaca Ekmekçi, Beste Bereket ve Turgut Tunçalp yer alıyor. 352 bin 495 seyircinin izlediği yapımdan 8 milyon 127 bin lira hasılat elde edildi.

10) Patron Bebek 2: Aile Şirketi

Listenin son sırasında yer alan filim ise "Patron Bebek 2: Aile Şirketi" oldu. Komedi ve animasyon türündeki yapım 331 bin 605 kişi tarafından izlendi. Tom McGrath'in yönettiği filmin hasılatı ise 7 milyon 46 bin liranın üzerinde oldu.

HABERNEDİYOR.COM / KÜBRA ÖZGÜ - ÖZEL HABER

Yorumlar (0)