2021 Attila İlhan Edebiyat Ödülleri'nin sahipleri açıklandı

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'nın desteğiyle Attila İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfının düzenlediği Attila İlhan Edebiyat Ödülleri'nin sahipleri belli oldu. 

KÜLTÜR-SANAT 30.10.2021, 12:07 31.10.2021, 09:48
2021 Attila İlhan Edebiyat Ödülleri'nin sahipleri açıklandı

Doğan Hızlan'ın onursal başkanlığında bir araya gelen seçici kurullar, ödül sahiplerini açıkladı

Roman

Roman dalında ödülü kazanan isim "Burası Radyo Şarampol" isimli kitabıyla Şükran Yiğit oldu. Almanya'da yaşamını sürdüren Şükran Yiğit'in, yayımlanmış 4 kitabı bulunuyor.

Seçici Kurul'un Yiğit'in ödülü almasıyla ilgili karar gerekçesi, "Bir büyüme hikâyesini duru bir Türkçe ve toplumsal duyarlılıkla ele alması sebebiyle eseri ödüle değer buldu." sözleriyle açıklandı.

Şiir

Şiir dalındaki ödül ise "Kavramsal yaklaşımı, entelektüel bakışı, manzumla mısra arasında günümüze yakışır duyarlılıklarla ördüğü şiir anlayışı" sebebiyle Alphan Akgül’e "Bir Uçurumun Haritası" isimli kitabı dolayısıyla verildi.

"İlk Roman Vakıf Özel Teşvik Ödülü"ne uygun bir eser yer almazken, "İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü", "Türbülans" isimli kitabıyla Naile Dire’ye verildi.

Ödüllerin amacı

Attila İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfının gerçekleştirdiği Edebiyat Ödülleri ile Attila İlhan'ın eserlerinde yansımaları olan "Ulusal kültür bileşimini gerçekleştirme" misyonuna layık eserlerin desteklenmesi hedefleniyor.

Bunun haricinde vakıf, bu ödüllerle Attila İlhan'ın, hayatta olduğu dönemde yaptığı gibi kitapları yayımlanmaya başlayan genç yazarları teşvik etmeyi  hedefliyor.

Yorumlar (0)