20 Mayıs haftasında 8 yeni film vizyonda...

20 Mayıs haftasında 8 yeni film vizyona girecek. Filmleri ve detaylarını sizler için derledik.

KÜLTÜR-SANAT 19.05.2022, 13:13 19.05.2022, 13:57
20 Mayıs haftasında 8 yeni film vizyonda...

Yeni hafta vizyona girecek filmler hangileri? 20 Mayıs haftasında beyazperdeye hangi filmler gelecek? İşte yeni haftanın filmleri…

Hayvan

Hayvan yeni haftanın dram, biyografi türündeki yapımı. Yönetmenliğini Atilla Barışer ile Bülent Terzioğlu’nun yaptığı filmin oyuncu kadrosunda ise Selçuk Kılıç, Bedirhan Barişer, Engin Kahya, Anta Toros ve Mehmet Ulay yer alıyor.

110 dakika uzunluğundaki yapım hayallerini gerçekleştirmek amacıyla mücadeleye girişen ve bu süreçte milli duygularını kendisine destek alan bir gencin hikayesini anlatıyor. Filmde barış, babasının baskısıyla anne sevgisinden uzakta yaşamını sürdüren bir genç. Yaşamı, yabancı bir kadının sevgisiyle bir spor insanının verdiği destekle çok başka yerlere gider. Barış ise boks sporuna sarılır ve kendisini motive ederek var etmeye çabalar.

Süper Yetenek 2

Haftanın ikinci vizyona girecek olan filmi Süper Yetenek 2. Mark Baldo’nun yönettiği filmin orijinal ismi Rock Dog 2: Rock Araound the Park.

Animasyon, macera türündeki yapım 90 dakika uzunluğunda. 69 sinemada gösterime girecek olan film Süper Yetenek filminin devam filmi ve Bodi ile arkadaşlarının yeni serüvenlerini konu alıyor.

Bodi ile grubu Gerçek Mavi yerel olarak ünlü olmuş ve sadık hayranları dahi vardır. Müzik patronu olan Lang, pop yıldızı Lil’Foxy ile turne yapma imkanı verdiğinde Bodi ile arkadaşları ünlü olmanın bedelinin olduğunu ve fakat kendi özüne sadık kalıp rock’n roll gücünü ortaya çıkaracağını öğrenirler.

Cesur Balık Sihirli Dünyada

Haftanın bir başka animasyon yapımı ise Cesur Balık Sihirli Dünyada. 3 boyutlu seçeneğiyle de gelen film 24 sinemada gösterime gireceke. Orijinal ismiyle Magic Arch 82 dakika uzunluğunda ve Rusya yapımı.

Film, kasabayı tehdit eden yılan balıklarına karşı mücadeleye girişen Delfi’nin hikayesini konu ediniyor.

After: Ayrılık

Beyazperdede bu hafta dram yapımları sevenler için After Ayrılık: After We Fell filmi var. Castille Landon’un yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Louise Lombard, Hero Fiennes Tiffin ve Josephine Langford gibi isimler yer alıyor. Bir Film’in dağıtımcılığını üstlendiği film 98 dakika uzunluğunda ve Amerika Birleşik Devletleri yapımı.

After bir seri filminin üçüncü filmi. Konusu ise Tessa’nın ailesi ve Hardin hakkında olan kimi sırları öğrenmesiyle meydana gelen olayları konu alıyor.

Yaşamının en önemli kararını vermesi sonrasında Tessa’nın yaşamı bütünüyle değişir. Hayallerindeki iş amacıyla Seatle’a gitmeye hazırlanırken Hardin’in kıskançlığı ile öngörülemeyen davranışları birden ortaya çıkar. Ailesine ilişkin ortaya çıkan sırlar Hardin hakkında öğrendikleri yaşamının daha da az karışmasına sebep olur. Aşkları bu sorunları ortadan kaldırmak için savaşmalarını mı gerektirir yoksa artık ayrılmanın zamanı mı gelmiştir, buna karar vermek gerecektir.

Sivaslıyıh Gardaş

Sivaslıyıh Gardaş, yerli yapımlardan ilki. Gökhan Keskin’in yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı komedi filminin oyuncu kadrosunda Halil Ergün, Ali Sürmeli, Metin Yıldırım gibi isimler yer alıyor.

Coşkun Göğen, Murat Açıl, Halil Ali Sürmeli ve Metin Yıldırım’ın oyuncu kadrosunda bulunduğu filmin konusu ise şöyle:

Durmuş, Sivas Kangal Dahdah köyünde doğup büyüyen saf bir adamdır. Dedesi, annesi ve iki kız kardeşiyle beraber yaşayan Durmuş, köyün kurnaz kızı Nazlı’ya gönlünü kaptırır. Durmuş’un yaşamı ise arkadaşının kendisine bir piyango bileti vermesiyle büsbütün değişir.

 

Şeytani

Korku filmi sevenler için 20 Mayıs haftasının ilk korku filmi Şeytani. Bilim kurgu ve korku türünü harmanlayan Şeytani Neil Blomkamp senarist ve yönetmenliğinde çekildi. Şeytani geçmişini simülasyon teknolojisiyle tekrar araştırma imkanı bulan genç bir kadının hikayesini konu alıyor.

Filmde Carly’nin yaşamı annesi Angela’nın işlediği cinayetlerden dolayı kabusa döner. Aklından yaşananları bir türlü çıkartamayan Carly’nin yaşamı esrarengiz bir telefon almasının ardından bambaşka bir hale bürünür. Carly, telefonun ucunda yer alan kişilerden annesinin doğa üstü olayları inceleyen bir klinikte olduğunu öğrenir. Telefonda bulunan kişiler bununla beraber geliştirmiş oldukları bir simülasyon teknolojisiyle insan zihnini inceleyip bilinçaltıyla bağlantı kurmayı başardıklarını, Carly’i ise sisteme alıp gerçek suçluyu bulmak istediklerini söyler. Carly teklifi kabul eder ve annesinin bir iblis tarafından ele geçirildiği gerçeğini öğrendiğinde işleri iyice içinden çıkılmaz bir duruma gelir.

Domuz

Domuz (Pig) 20 Mayıs’ta vizyona girecek gerilim, dram türündeki yapım. Michael Sarnoski’nin yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda ise Cassandra Violet, Alex Wolff, Nicolas Cage gibi isimler yer alıyor.

Pig filmi bir mantar toplayıcısının yaşamını konu ediniyor. Rob, Oregon’un vahşi bölgesinde yaşamını sürdürmektedir ve domuzunun da yardımıyla nadir görülen bir trüf mantarlarını toplayarak, genç bir iş insanına satıp geçimini sağlayan bir genç adamdır. Rob’un yaşamı, en yakın dostu domuzunun kaçırılmasının ardından çok başka bir hal alır. Rob, can dostunu bulmak maksadıyla Portland’da bıraktığı geçmişiyle karşı karşıya gelmek durumundadır.

El Zebir

Haftanın son filmi de yine korku türünde ve Türkiye yapımı. Sinan Uzun’un yönetmen ve senarist koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Ada Mural, Cemalettin Çekmece, Mustafa Kara gibi isimler yer alıyor.

Filmin konusu ise şöyle:

Tuğba, evlilik hazırlığı yapan bir kadındır. Çocukluğunda yaşamış olduğu garip olaylardan musdarip Tuğba, tekrar aynı olayları yaşamaya başlar. Düğün zamanı geldiğinde yaşamış olduğu olayların şiddeti de sürekli olarak artar. Çünkü Tuğba’yı Zebir ele geçirmiştir. Genç kadının nişanlısı olan Yaşar, yaşanan olayları çözmeye çabaladıkça kendisinin de tehlikede olduğunu görür. Bir çözüm bulabilmek maksadıyla Tuğba’nın ailesi daha öncesinde yardım aldıkları Halim Hoca’ya tekrar gitme kararı alır. Halim Hoca, durumu anlamaya çalışırken meydana gelen olayların geçmişte yapılan bir büyü ile ilişkili olduğunu görür. Tuğba’nın başına gelenlerden kurtulabilmesinin tek bir yolu vardır, o da kadına yapılan büyünün etkisiz hale getirilmesidir.

Yorumlar (0)