20 bin hurdayla sanat eseri yapıyor: “Eserlerim büyük ilgi görüyor” 

Hatay’da yaşayan heykel sanatçısı ve mozaik ustası Mervan Altınorak, topladığı hurda atıklar ile çeşitli eserler oluşturuyor. Mervan’ın oluşturduğu eserler, yurt dışında oldukça ilgi görüyor. 

KÜLTÜR-SANAT 16.06.2021, 17:53 17.06.2021, 09:09
20 bin hurdayla sanat eseri yapıyor: “Eserlerim büyük ilgi görüyor” 

Hatay Reyhanlı’da yaşayan Mervan Altınorak, topladığı plastik ve metal atıklar ile kimsenin aklına gelmeyecek eserler yapıyor. Hem yurt içinden hem de yurt dışından eserlerine talep olduğunu söyleyen Altınorak, son olarak Belçika’dan bir Türk’ün kendisi ile iletişime geçtiğini ve hurda atıklardan fil ile zürafa yapmasını istediğini belirtiyor. 



TIR, motosiklet, otomobil, traktör gibi hurdaya çıkan araçlardan aldığı malzemeler ile heykellerini yaptığını aktaran Altınorak, tüm ürünleri için ayrı ayrı zaman harcadığını söylerken vaktini en çok alan heykelin ise 2,5 metrelik zürafa heykeli olduğunu aktardı. Altınorak, 20 bin parça hurda kullanarak yaptığı zürafa heykeline gözü gibi bakıyor. 



Sürdürülebilir atıklarla ekonomiye katkı 

Altınorak, sürdürülebilir atıklarla hem kendisinin hem de ülkesinin ekonomisine katkıda bulunduğunu şu sözlerle aktarıyor: “Bunların satışıyla birlikte ülkemize döviz giriyor. Bu şekilde hem ülke ekonomisine katkıda bulunuyorum hem de geçiniyorum. Ayrıca kullandığım bu parçaların sürdürülebilir olması da çevre açısından oldukça iyi. Zürafa heykelini 3 ayda tamamladım. Şimdi ise sırada fil heykeli var.” 

Yorumlar (0)