17. yüzyıla ait iki değerli tablo çöp konteynerinden çıktı

Almanya'da çöp konteynerinde 17'inci yüzyıla ait iki değerli tablo bulundu. İlk incelemeler doğrultusunda tabloların orijinal olduğunu belirleyen Köln polisi, araştırmalarına devam ediyor.

KÜLTÜR-SANAT 20.06.2021, 23:18 21.06.2021, 17:18
17. yüzyıla ait iki değerli tablo çöp konteynerinden çıktı

Almanya'nın Bavyera eyaletindeki bir otoyol üzerinde çöp konteynerinde 17'inci yüzyıla ait iki değerli tablo bulundu. Köln polisi tarafından gerçekleştirilen açıklamada, söz konusu tabloların kendilerine teslim edildiğini ve an itibarıyla sahiplerinin bulunamadığını açıkladı. Polis, uzmanlar tarafından gerçekleştirilen inceleme neticesinde çerçeveli iki resmin orijinal olduğu sonucuna ulaşıldığı ve eserlerin İtalyan sanatçı Pietro Bellotti ve Hollandalı sanatçı Samuel van Hoogstraten'e ait olduğuna inanıldığı kaydedildi.

İtalyan ve Hollandalı sanatçılara ait

Polis, 1627-78 seneleri arasında Hollanda'da yaşayan yazar ve ressam Samuel van Hoogstraten'e ait olan tabloda kırmızı şapkalı bir çocuğun portresinin bulunduğunu ifade etti. Diğerinin ise 1625-1700 yılları arasında yaşayan İtalyan ressam Pietro Bellotti'nin 1665 yılında kendi portresini çizdiği bir eser olduğu kaydedildi. 

Köln polisi bahse konu eserlerin sahibini bulmaya çalışırken, olay ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip olanların kendileriyle temasa geçmesini talep etti.

Yorumlar (0)