1600 yıllık Hristiyan kültürü kalıntıları, Mısır’da ortaya çıktı!

Mısır’da Hristiyanlık alemi için büyük keşif! Arkeolog tarafından, başkent Kahire’de M.S. 5'inci yüzyıla tarihlendirilen, Hıristiyan dünyasına ve rahiplere ait kalıntılar ortaya çıktı.

KÜLTÜR-SANAT 14.03.2021, 17:46 15.03.2021, 12:39
1600 yıllık Hristiyan kültürü kalıntıları, Mısır’da ortaya çıktı!

Mısır’ın başkenti Kahire’nin güney doğusunda Hristiyanlık alemi konusunda ciddi bir keşif yapıldı. Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Fransız ve Norveç arkeoloji ekipleri önemli buluşlar ortaya koydu. Buhayra Vahası'nda yer alan El-Acuze Sarayı'nın güneyinde, Hristiyanlara ait olduğu düşünülen yapılar ortaya çıktı.

Yapılarda bazalt taşı ve kerpiç dikkat çekti

Yapılarda dikkat çeken özellikler ise; kayaların oyularak, bazalt taşı ve kerpiçle inşa edilmiş olması oldu. Arkeoloji ekipleri müdürü Victor Jika tarafından yürütülen çalışmalar hakkında Jika, Mısır'da Hristiyanlık adına ilk manastır topluluklarının oluşumunun belirdiğini söyledi. Ayrıca Jika, bu keşfin hristiyanlığı da anlamak açısından oldukça önemli olduğunun da altını çizdi.

Kalıntılar, doğal manastır yaşantısını yansıtıyor

Ekibin 2020 yılında, kayaya oyulmuş 19 oda ve kendi yapısını koruyan eski bir kiliseyi bulduğunu söyleyen Jika, kalıntıların da bölgedeki manastır yaşantısını doğal bir şekilde yansıttığını vurguladı. Ayrıca Jika, duvarlarda da İncil'den dini metinler bulunduğunu ve içlerinde "sarı mürekkepli yazılar" ın dikkat çektiğini de belirtti

Yorumlar (0)