15 senelik Karagöz’ünü kaybeden Hacivat, meddahlığa ara verdi 

Bursa’nın Karagöz'ü olarak bilinen Hüseyin Bağlar, kalp krizi sonucu vefat edince Hacivat Bülent Akay, 15 senelik meddahlık mesleğine ara verdi. 

KÜLTÜR-SANAT 22.10.2021, 08:34 22.10.2021, 12:35
15 senelik Karagöz’ünü kaybeden Hacivat, meddahlığa ara verdi 

Herkesin çocukluğunda bir dönem yer etmiş olan Hacivat ve Karagöz karakterleri artık eksik. Bursa’nın Karagöz’ü olarak bilinen meddah Hüseyin Bağlar, kalp krizi sonucu hayatını kaybedince Hacivat Bülent Akay (62), meddahlığa ara verdi.  



15 sene sonra ayrıldılar 

Bursa’ya geldiği sırada Hüseyin Bağlar ile tanıştığını ve ustaları Tayfun Özeren önderliğinde Hacivat ve Karagöz oyununu oynamaya başladıklarını aktaran Akay, 15 senelik oyun ve iş arkadaşının geçen ay geçirdiği kalp krizi sonrasından kendisinden ayrıldığını ifade ediyor. 



Halkın sevgisini kısa sürede kazandılar 

Yurt içinde ve yurt dışında yüzlerce oyun oynayan Hacivat ve Karagöz, birbirleriyle atışmaları ve komiklikleri ile kısa sürede pek çok kişi tarafından sevilip benimsenmişti. Arkadaşının vefat etmesi üzerine derin bir üzüntüye hapsolan Hacivat Bülent Akay, arkadaşının acısı hafifleyinceye ve yeni bir Karagöz yetiştirinceye kadar meddahlığa ara verme kararı aldı. 



Arkadaşının mezarını sık sık ziyaret ediyor 

Arkadaşından yadigar kalan Karagöz kostümünü yanından ayırmayan ve sık sık arkadaşının mezarını ziyaret eden Akay, arkadaşının ölümünden bir gün önce Bursa Gemlik Zeytin Festivali’nde gösteri yaptıklarını ve o gün çok eğlenceli anılar beklediklerini ifade ediyor. 

Yorumlar (0)