13. Kat (The Thirteenth Floor) Konusu, Oyuncuları - Fragman İzle

KÜLTÜR-SANAT 16.11.2020, 19:44 16.11.2020, 20:12
13. Kat (The Thirteenth Floor) Konusu, Oyuncuları - Fragman İzle

1999 yapımı olan The Thirteenth Floor filminin yönetmenliğini Josef Rusnak, senaristliğini Josef Rusnak ve Ravel Centeno- Rodriguez yapmıştır. 13. Kat filmi Daniel F. Galouye’nin Simulacron 3 kitabından uyarlanmıştır.

The Thirteenth Floor 16 milyon dolar bütçe ile çekilmiş, Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya’da gösterime girmiştir. Toplamda 18 milyon dolardan fazla hasılat yapmıştır.

Filmin Konusu

Hannon Fuller ve Douglas Hall milyarlarca dolar değerinde bir bilgisayar kuruluşunun sahibiydi. Şirketlerinin 13. Katında bir bilgisayar programı (VR) bulmuşlardı ve bu program bir simülasyon programıydı. Programa bağlanan kişiler kendilerini 1937 yılında bir simülasyonun içinde buluyordu. Beyin sinyalleri ile simülasyonun içerisinde birine transfer ediliyordu. Hannın Fuller, VR sisteminin erken testine başlandığı zaman belirsiz bir şekilde öldürülüyor. Fullerin ortağı bu cinayetten sonra baş şüpheli haline geliyor. Onun cinayeti işlediğini gösteren kanıtlar artık kendi kendisinden bile şüphe etmesini sağlamaya başlıyor. Douglas Hall, LAPD dedektifi olan Larry McBain’in yaptığı sorgulamalar sırasında Fuller’in kızı olduğunu iddia eden Jane Fuller ile tanışıyor ve ona aşık oluyor. Hall bu sırada tutuklanıyor ve Jane’in yardımı ile serbest kalıyor.

Fragman İzle

Douglas Hall, Fullerin katilini bulmak için ilk kez simülasyona bağlanıyor. Kendisini bambaşka birinin kimliği ile simülasyonun içerisinde buluyor. Simülasyonda John Ferguson isimli bir banka memuru oluyor. Ferguson yaşadığı bu dünyayı kavrayabilmek için etrafı dolaşıyor ve gördüklerinin gerçek bir dünyadan farklı olmadığını görüyor.

Simülasyondaki karakterlerden birisi olan ve barmenlik yapan Ashton ile tanışıyor. Sistemin kurucusu Fuller öleceğinden şüphelenmiş ve ölmeden önce Hall’a ulaştırması için Ashton’a bir mektup bırakmıştı. Ashton okumaması gereken bu mektubu okuyor ve yaşadığı dünyanın bir simülasyon olduğunu anlıyor. Bu duruma çok sinirlenen Ashton, Hall’dan bilmesi gereken bütün gerçekleri anlatmasını ister. Douglas Hall film ilerledikçe gerçekliği daha da çok sorgulamaya başlıyor. Gerçek ile simülasyon arasındaki yaşantısı gün geçtikçe bulanıklaşıyor.

The Thirteenth Floor IMDB

13. Kat (The Thirteenth Floor) filmi özet olarak Douglas Hall’un geçmiş ve yaşadığı yıl arasındaki maceralarını anlatmaktadır. Filmin sorguladığı şey ‘’biz gerçek miyiz?’’ ya da ‘’gerçek nedir?’’ sorusudur.

Oyuncular

  • Craig Bierko: 1999 Douglas Hall, 1937 John Ferguson, 1924 Davis
  • Armin Mueller- Stahl: 1999 Hannon Fuller, 1937 Grierson
  • Gretchen Mol: 1999 Jane Fuller, 1937 Natasha Molinaro
  • Vincent D’Onofrio: 1999 Jason Whitney, 1937 Jerry Ashton
  • Dennis Haybert: Dedektif Larry McBain
  • Steven Schub: Detective Zev Bernstein
  • Shiri Appleby: 1937 Bridget Manilla
  • Leon Rippy: Jane’nin avukatı
  • Rif Hutton: 1999 Joe
  • Jeremy Roberts: 1999 Tom Jones
  • Janet MacLachlan: Ellen
Yorumlar (0)