111 metrekareye işlenen Atatürk'ün Conkbayırı fotoğrafı havadan görüntülendi!

Mustafa Kemal Atatürk’ün efsane fotoğraflarından Conkbayırı’ndaki fotoğrafı, 111 metrekarelik bir alana on binlerce noktayla işlendi. Proje, reklam fotoğrafçısı Cumhur Aygün ve iş adamı Metin Atış’ın fikriyle ve gönüllülerin desteğiyle gerçekleştirildi.

KÜLTÜR-SANAT 16.03.2021, 10:00 16.03.2021, 17:47
111 metrekareye işlenen Atatürk'ün Conkbayırı fotoğrafı havadan görüntülendi!

Atatürk’ün Çanakkale Savaşı sırasında çekilmiş ve efsane bir hale gelmiş Conkbayırı fotoğrafı, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106'ncı yılı nedeniyle önemli bir projeye konu oldu. İş adamı Metin Atış ve reklam fotoğrafçısı Cumhur Aygün’ün liderliğinde fotoğraf, Çanakkale’deki Şehitler Abidesi alanında işlendi. 111 metrekarelik bir alana on binlerce noktayla işlenen fotoğraf, ayrıca 30 tane gönüllü olan kişilerle beraber boyanarak hazırlandı.

Fotoğraf, noktalama yöntemiyle büyütülüp çoğaltıldı

Yaklaşık 1 ay süren çalışmalar sonucunda farklı bir çalışma ortaya koymaya çalışan ekip, 6 metre genişliğinde ve 18,5 metre uzunluğundaki bir beyaz brandaya fotoğrafı hazırladı. Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Hisarlık Tepe'deki Şehitler Abidesi alanına getirilen eser, havadan drone ile görüntülendi. 25 yıldır fotoğraf çeken ve bir çok sosyal sorumluluk projesine yer aldığını belirten Cumhur Aygün, bu projenin diğerlerinden ayrı bir yerde olacağını söyledi. Atatürk’ün Conkbayırı’nda çekilmiş olan fotoğrafının normalde düşük bir boyutta olduğunu söyleyen Aygün, fotoğrafın noktalama yöntemiyle beraber büyütülüp bilgisayarda çoğaltıldığını belirtti.

Fotoğrafın 18 bin 315 noktadan oluştuğunu söyleyen Aygün, noktaların 18 Mart 1915 tarihini de simgelediğini belirtti. Çanakkale ve 18 Mart ruhunu yaşatmanın projenin amacı olduğunu söyleyen Metin Atış ise, kısa bir süre içerisinde projenin yapıldığını söyledi. Fotoğraf çalışmasının, Çanakkale'de yüksek bir yerden görünerek sergilenmeye açılması hedefleniyor.

Yorumlar (0)