1 hafta metroda nöbet tuttu, çektiği fotoğraf ödül aldı

Londra'daki Doğal Tarih Müzesi tarafından gerçekleştirilen Vahşi Yaşam Fotoğrafçılığı ödülleri sahiplerini buldu. Yarışmanın kazananı yaklaşık bir hafta metroda nöbet tuttuktan sonra farelerin kavgasını fotoğraflayabilen Sam Rowley oldu.

KÜLTÜR-SANAT 13.02.2020, 21:37
1 hafta metroda nöbet tuttu, çektiği fotoğraf ödül aldı

Londra metrosunda fareler bulunduğunu bilen Sam Rowley, istasyonda yaklaşık bir hafta kaldı. Rowley, bu süre içinde birbirleriyle mücadele eden iki fareyi fotoğraflamayı başardı. Rowley'in ‘İstasyon Kavgası’ adını verdiği fotoğrafı, internette halk tarafından oylanarak birinciliği kazandı.

İşte yarışmanın öne çıkan diğer fotoğrafları:

Yarışmaya giren diğer fotoğraflar arasında dikkati çeken bir diğer fotoğraf ise Aaron Gekoski tarafından çekilen ‘Kavgayı Kaybetmek’ adlı boks yapan bir orangutan fotoğrafı oldu. Orangutanların Bangkok’ta boks gösterilerinde kullanıldığı yıllarca biliniyordu. Resmi olarak 2004 yılında bu tür gösteriler yasaklanmıştı.

Ankette övgüye değer görülen bir diğer fotoğraf da Michel Zoghzhogi'ye aitti. Anakonda ile mücadele eden anne ve yavru jaguarın görüntülendiği kare nefes kesen bir mücadelenin ölümsüzleştirilmesiyle ortaya çıktı.

Francis De Andres'e ait bu kare de anketin en çok beğenilenleri arasında yer alıyor. Karede karda dinlenen bir grup ren geyiği bulunuyor.

Martin Buzora'nın ölümsüzleştirdiği bu karede ise bebek gergedan ve bakıcısının kalpleri ısıtan sevgi gösterisi yer alıyor.
 

Yorumlar (0)