Türkiye, Hırvatistan’ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkeler arasında yer aldı. Türiye-Hırvatistan her alanda yakın ilişkiler kurdu. Türkiye, Hırvatistan’ın NATO’ya katılımını da destekledi. Dışişleri Bakanlıkları arasında 2009 yılının başında “Strateji Belgesi” imzalandı. 2010 Ocak ayında ihdas edilen Türkiye-Hırvatistan-Bosna Hersek Üçlü İstişare Mekanizması ve Haziran 2009-Haziran 2010 döneminde bir yıl süreyle Dönem Başkanlığını Türkiye’nin üstlendiği “Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ)” çerçevesinde bölgesel konularda da iki ülke arasında yakın işbirliği kuruldu.
Ticari ilişkiler
Türkiye ile Hırvatistan arasındaki ticaret hacmi 2015 yılında 387 milyon dolar, 2016 yılında 411 milyon dolar, 2017 Eylül ayı itibariyle de 384 milyon dolar olarak gerçekleşti.Türkiye’den Hırvatistan’a ihraç edilen başlıca ürünler, demir-çelik, makine ve cihazlar, kara taşıtları ve tekstil ürünleri olurken; ithal edilen ürünler gübre, metal cevherleri, hurda metal, teknik cihazlar ve plastik ürünler oldu.
12 Şubat 1996 tarihli Yatırımların “Korunması ve Karşılıklı Teşviki Anlaşması”, 22 Eylül 1997 tarihli “Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması” ve 18 Şubat 2009 tarihli “Ekonomik İşbirliği Anlaşması” Türkiye-Hırvatistan ekonomik ilişkilerinin ahdi temelini oluşturdu.
Hırvatistan'a yönelik Türk yatırımları da son dönemde ivme kazandı. 2012 yılında Türk işadamları Hırvatistan’a yatırım yapan yabancı yatırımcılar arasında ilk üçe girdi. Hırvatistan’da bulunan 15 yatırımcı Türk firmasının toplam yatırım tutarı 350 milyon Avro değerinde. Hırvatistan’daki Türk yatırımları içerisinde turizm-otel-marina işletmeciliği ilk sırada yer alıyor. Bugüne kadar Hırvatistan’da Türk müteahhitlik firmalarınca üstlenilmiş 610 milyon dolar değerinde 6 proje bulunuyor.